Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάτη με «λευκό τυρί», που το «βάφτιζαν» φέτα ΠΟΠ

Φέτα συνεταιρισμός
Πηγή: Eurokinissi

Στην... τσιμπίδα των ελεγκτικών κλιμακίων του ΕΛΓΟ-Δήμητρα έπεσε εταιρεία, η οποία είχε στήσει απάτη και πωλούσε «λευκό τυρί», ως «φέτα ΠΟΠ».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Γεωργικό Οργανισμό, κατά τη διεξαγωγή επιτόπιων ελέγχων κλιμακίων του σε πιστοποιημένες επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας προϊόντος ΤΥΡΙ «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», διαπιστώθηκε η διακίνηση 15.525kg προϊόντος με το χαρακτηρισμό «ΤΥΡΙ ΠΡΟΒΕΙΟ ΛΕΥΚΟ», ως ΤΥΡΙ «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», από την επιχείρηση «ΚΑΛΗΓΕΡΟΣ Β. & ΣΙΑ ΟΕ-PROVIDER FOODS».

Με την αναγραφή της ανωτέρω ένδειξης, γίνεται κατάχρηση της καταχωρισμένης ονομασίας ΤΥΡΙ «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», για αντίστοιχο συγκρίσιμο προϊόν, προκαλώντας παραπλάνηση των καταναλωτών και συνιστώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα αποφάσισε την παραπομπή της επιχείρησης «ΚΑΛΗΓΕΡΟΣ Β. & ΣΙΑ ΟΕ-PROVIDER FOODS» στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του Υ.Π.Α.Α.Τ. για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Θα ακολουθήσουν ενέργειες του Γεωργικού Οργανισμού, σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ