Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε η μείωση κατά 5% των ανταποδοτικών τελών το 2022

Θεσσαλονίκη - Κορονοϊός
Πηγή: Eurokonissi

Νέα μείωση στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού από 1ης Ιανουαρίου 2022 κατά 5%, οριζοντίως για όλους, ενέκρινε κατά πλειοψηφία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης. Η πλευρά της διοίκησης προχώρησε για τρίτη χρονιά σε μείωση των δημοτικών τελών (είχαν προηγηθεί 12,5% το 2019 και 12,5% το 2020), με την αντιπολίτευση ωστόσο να εξαπολύει «πυρά» προς τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, πως αθέτησε προεκλογικές του υποσχέσεις για μεγαλύτερες μειώσεις και να ασκεί κριτική για την εικόνα που παρουσιάζει η πόλη όσον αφορά την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό.

«Μιλάμε για μια αθροιστική μείωση περίπου 30% στα δημοτικά τέλη», παρατήρησε ο κ.Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η πολιτική των μειώσεων και των ελαφρύνσεων εφαρμόζεται με πολλή προσπάθεια και νοικοκύρεμα των οικονομικών.

«Θέλουμε όρθια κοινωνία και οικονομία»

«Στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη και στον επιχειρηματία. Θέλουμε όρθια κοινωνία και οικονομία, θέλουμε επιχειρήσεις που να λειτουργούν και να δίνουν θέσεις εργασίας. Θέλουμε να ελαφρύνουμε όλα τα νοικοκυριά, να βάλουμε πλάτη στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Θέλουμε όλοι να νιώθουν τον δήμο Θεσσαλονίκης δίπλα τους, αρωγό, βοηθό», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Επίσης, για το νέο έτος η διοίκηση του δήμου εισηγείται πρόσθετη μείωση των δημοτικών τελών κατά 40% για δύο έτη με την έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης, ενώ αντίστοιχη μείωση προτείνεται και για τα πολιτιστικά σωματεία και τους συλλόγους που επλήγησαν από την πανδημία. Παραμένουν οι μειωμένοι συντελεστές κατά 80% για τις μετρόπληκτες επιχειρήσεις όπως και οι μειώσεις κατά 50% για πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

Για τη μείωση των δημοτικών τελών ο επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» Γιώργος Ορφανός άσκησε κριτική προς τη διοίκηση πως «η πόλη είναι χειρότερη από τη στιγμή που παραλάβατε σε καθαριότητα και φωτισμό», ενώ ο Βασίλης Γάκης από τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» ανέφερε προς τη δημοτική αρχή πως «υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για έκπτωση που το έχει ανάγκη ο κόσμος λόγω του ενεργειακού κόστους».

Ο Σπύρος Βούγιας της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη» έκανε λόγο για «πολιτική εξαπάτηση» εκ μέρους του δημάρχου, ο οποίος προεκλογικά είχε δεσμευτεί στους πολίτες για μείωση των δημοτικών τελών της τάξης του 50%, ενώ η 'Ελλη Χρυσίδου από τη «Θεσσαλονίκη Μαζί» τόνισε πως δεν είναι αντίθετη στις μειώσεις αλλά το 5% αποτελεί «κοροϊδία απέναντι στους πολίτες».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ