Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΦΕΚ με τα νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Lockdown / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα νέα περιοριστικά μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους και τα οποία τίθενται σε ισχύ από αύριο, Σάββατο 6 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας αφορούν το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο και είναι τα εξής :

Μόνο με Rapid test  

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι τόσο σε Δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα - και στις εκκλησίες - θα μπορούν να προσέρχονται στην δουλειά τους με 2 τεστ εβδομαδιαίως,  ράπιντ ή μοριακά. Όπως έγραψε η Ημερησία αυτό σημαίνει πως το κόστος για κάθε εργαζόμενο αυξάνεται στα 80 ευρώ το μήνα 
  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα μπορούν να μπαίνουν σε δημόσιες υπηρεσίες, σε τράπεζες, σε χώρους διασκέδασης, σε εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια μόνο με επίδειξη αρνητικού ραπιντ τεστ ή μοριακού.

Χωρίς Rapid test

Χωρίς την υποχρέωση διενέργειας Rapid test οι ανεμβολίαστοι θα μπαίνουν : 

  • Σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων 
  • Σε εκκλησίες (μόνο οι πιστοί - οι εργαζόμενοι χρειάζονται τεστ) 
  • Σε φαρμακεία 

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Σάββατο αναμένεται μπαράζ ελέγχων από 8.000 αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες. Θα υπάρχουν ειδικά κλιμάκια σε κάθε περιφερειακή διεύθυνση. Τα πρόστιμα ξεκινούν πλέον από 5.000 ευρώ και «λουκέτο» του καταστήματος για 15 μέρες, καθώς και γνωστοποίηση του γεγονότος ότι δεν τηρούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα τα μέτρα για τον κορονοϊό. Με άλλα λόγια θα υπάρχει «μαύρη λίστα» η οποία θα ενημερώνεται συνεχώς για να γνωρίζουν οι πολίτες ποιοι επιχειρηματίες δεν σέβονται την δημόσια υγεία και δεν τηρούν τα μέτρα. Ποινές περιμένουν και τις ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι δεν φορούν μάσκα και δεν τηρούνται οι αποστάσεις στις κερκίδες των γηπέδων, μέτρα τα οποία είναι ήδη σε ισχύ αλλά δεν τηρούνται σε πολλές περιπτώσεις.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα:

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ