Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φθηνές διακοπές σε πολυτελή resort πριν τα Χριστoύγεννα - Ευκαιρίες για αποδράσεις τον Νοέμβριο

Πηγή: Pixabay

Τα lockdown των δύο τελευταίων χρόνων και ίσως ένα μελλοντικό, έχουν δημιουργήσει τάσεις φυγής από τα αστικά κέντρα στους πολίτες. Κι αν τα οικονομικά δεν είναι ανθηρά, τώρα είναι η ευκαιρία για μια απόδραση ένα Σαββατοκύριακο σε δημοφιλή προορισμό και πολυτελές resort!

H ζήτηση μετά την 28η Οκτωβρίου έχει μειωθεί ασιθητά, αφού αρκετοί κάνουν «οικονομία δυνάμεων», ενόψει Χριστουγέννων. Αποτέλεσμα οι τιμές να υποχωρούν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια όλο τον Νοέμβριο. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες φοβούμενοι μία νέα... καραντίνα προσπαθούν να κερδίσουν έδαφος προσφέροντας οικονομικά πακέτα διακοπών

Την εορταστική περίοδο η πληρότητα είναι ήδη σε υψηλά επίπεδα, οι κρατήσεις σε όλη την Ελλάδα αγγίζουν το 70%, ενώ σε χειμερινούς προορισμούς, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον, όπως Αράχωβα, Πήλιο, Ζαγοροχώρια, Άγιο Αθανάσιο, Καλάβρυτα, Μέτσοβο, ξεπερνούν το 85% και δύσκολα θα βρει κάποιος κατάλυμα σε καλή τιμή. 

Ωστόσο μέχρι και το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου η εικόνα είναι αρκετά υποτονική. Και οι τιμές δωματίων, ακόμα και σε πεντάστερα ξενοδοχεία για τέσσερις ημέρες, στοιχίζουν όσο ένα καλό λουκούλλειο γεύμα σε γκουρμέ εστιατόριο. Μπορεί το Σαββατοκύριακο να είναι λίγο τσιμπημένες, ωστόσο μπορεί να εκμεταλλευτεί μια ή δύο καθημερινές, διότι υποχωρούν οι τιμές τότε, ενώ κάποια καταλύματα, δίνουν προσφορές στις τρεις διανυκτερεύσεις μία δώρο!

Μπορεί βέβαια ο ενδιαφερόμενος να πετύχει ακόμα καλύτερες τιμές, αν κλείσει το δωμάτιο απευθείας από την επιχείρηση κι όχι μέσω κάποιας πλατφόρμας, που παρακρατά σημαντική προμήθεια, όπως λένε οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

Πηγή: Pixabay

Αράχωβα - Δελφοί

Για παράδειγμα στην περιοχή της Αράχωβας - Δελφών, αυτή την περίοδο μπορεί κάποιος να κλείσει ενοικιαζόμενο δίκλινο δωμάτιο από 30 ευρώ, ενώ σε τρίστερο ξενοδοχείο δίκλινο με πρωινό στα 44 ευρώ, 4στερο στα 80, ενώ οικογενειακή σουίτα σε resort από 199 ευρώ τη βραδιά με πρωινό. Επίσης μπορεί να βρει μεζονέτα (75 τ.μ.) από 149 ευρώ τη βραδιά!

Αντίστοιχα για τα ίδια καταλύματα, την περίοδο των εορτών οι τιμές σε κάποια διπλασιάζονται! Για παράδειγμα, η οικογενειακή σουίτα σε resort φτάνει τα 538 ευρώ τη βραδιά με πρωινό. Σε πολλά βέβαια, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα για τα Χριστούγεννα, αφού οι πληρότητα φτάνει το 95%! Και θα πρέπει κάποιος να είναι αρκετά τυχερός, για να βρει ίσως από κάποιαακύρωση της τελευταίας στιγμής, δωμάτιο σε «νορμάλ» τιμή. 

Μέτσοβο

Αντίστοιχες είναι οι τιμές και στο Μέτσοβο. Σε τρίστερο κατάλυμα ξεκινούν από 40 ευρώ το δίκλινο, ενώ τα Χριστούγεννα διπλασιάζονται! Αν και πλέον είναι δύσκολο να βρεις καταλύματα για τις εορτές μέσα στο Μέτσοβο, εκτός και καταφύγεις σε κοντινά χωριά. 

Στο Ανήλιο Μετσόβου, αυτή την περίοδο οι τιμές ξεκινούν από 46 ευρώ το δίκλινο, ενώ το ίδιο δωμάτιο τις εορτές ανεβαίνει στα 65 ευρώ.

Ζαγοροχώρια

Στα Ζαγοροχώρια και συγκεριμένα στις Φραγκάδες μπορεί κάποιος αυτή την περίοδο να βρει δωμάτιο από τα 36 ευρώ το δίκλινο με πρωινό, ενώ στο Μονοδένδρι από 54 ευρώ. Στην Ελάτι Ζαγορίου μπορεί να διαμείνει μια οικογένεια με 59 ευρώ με πρωινό! Στο κοσμικό Πάπιγκο οι τιμές παίρνουν λίγο την... ανηφόρα, αφού εκκινούν από τα 62 ευρώ το δίκλινο, με πρωινό! Κι εδώ δύσκολα θα βρει κάποιος δωμάτιο στα κεντρικά χωριά την περίοδο των εορτών, κι αν βρει θα πρέπει να βάλει το χέρι αρκετά πιο βαθιά στην τσέπη. Στο Μονοδένδρι για παράδειγμα δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, ενώ στην Ελάτι, το αντίστοιχο δωμάτιο για οικογένεια εκτοξεύεται στα 120 ευρώ! 

Καλάβρυτα

Ένας ολίγον πιο ακριβός προορισμός ακόμα και τώρα είναι τα Καλάβρυτα. Και αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: Καταρχήν είναι ένας σχετικά κοντινός προοσμός από την Αθήνα, και δεύτερον έχει περιορισμένο αριθμό καταλυμάτων στο χωριό. Αν όμως απομακρυνθείς λίγο για παράδειγμα στη Κλειτορία, τότε θα βρεις τιμές από 67 ευρώ το δίκλινο με παραδοσιακό πρωινό.

Αντίστοιχα το ίδιο δωμάτιο, την περίοδο των Χριστουγέννων ξεπερνά τα 100 ευρώ. Και εδώ όμως η πληρότητα κυμαίνεται σε υψηλά ποσοστά!

Πήλιο

Στο Πήλιο υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, αφού είναι και πολλά τα χωριά. Στη φημισμένη Μακρυνίτσα το δίκλινο δωμάτιο με πανοραμική θέα μπορεί κάποιος να το βρει στα 46 ευρώ, ενώ αν επιλεξει την Αγριά οι τιμές είνια ακόμα πιο χαμηλές και εκκινούν από τα 39 ευρώ. Στην Τσαγκαράδα είναι στα 50 ευρώ, στην κοσμική Πορταριά το δίκλινο στοιχίζει από 57 ευρώ με πρωινό, ενώ στη Ζαγορά ανεβαίνει στα 67 ευρώ. Φυσικά τα Χριστούγεννα οι τιμές σκαρφαλώνουν στα ύψη: στη Ζαγορά το ίδιο δωμάτιο φτάνει στα 91 ευρώ και στην Πορταριά, στα 99 ευρώ.

Ωστόσο υπάρχουν πάντα ευκαιρίες, όπως για παράδειγμα στα Χάνια δίκλινο δωμάτιο από 50 ευρώ το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων.  

Άγιος Αθανάσιος

Στο Καϊμακτσαλάν  και συγκεκριμένα, στην «Αράχωβα» του βορρά όπως αποκαλούν, τον Άγιο Αθανάσιο, αυτή την περίοδο μια οικογένεια μπορεί να απολαύσει ένα Σαββατοκύριακο σε Deluxe οικογενειακό δωμάτιο με μόλις 67 ευρώ, με πρωινό, ενώ ένα απλό δίκλινο λίγο έξω από το χωριό, στοιχίζει μόλις 38 ευρώ. 

Για την περίοδο των Χριστουγέννων δύσκολα θα βρει κάποιος κατάλυμα στον Άγιο Αθανάσιο, αφού η πληρότητα αγγίζει το 100% και θα πρέπει να επιλέξει κάποιον άλλο κοντινό χωριό. Αυτό εξηγείται διότι είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη Μακεδονία, ενώ έχει και περιορισμένο αριθιμό καταλυμάτων.

Πηγή: Pixabay

Καλοκαιρινοί προορισμοί σε άκρως δελεαστικές τιμές  

Μια άλλη ευκαιρία να απολαύσει κάποιος πολυτελείς διακοπές είναι οι καλοκαιρινοί προορισμοί, όσο ο καιρός το επιτρέπει ακόμα. Να πάει δηλαδή αντίστροφα στο ρεύμα, που αυτή την περίοδο, επιθυμεί βουνό, τζάκι κλπ. 

Αν και το καιλοκαίρι οι τιμές στη Μύκονο είναι υψηλότερες από την Ίμπιζα, αυτή την εποχή, όσα resort παραμένουν ανοικτά, έχουν άκρως δελεαστικές τιμές. Κι αυτό δεν ισχύει μόνο για το νησί των Ανέμων, αλλά σε όλα τα κοσμικά νησιά, όπως Σαντορίνη, Πάρο κλπ. Τα χρήματα που θα χρειαζόταν κάποιος τον Αύγουστο για ένα Σαββατοκύριακο τώρα θα μείνει μια βδομάδα.

Για παράδειγμα στη Μύκονο μπορεί κάποιος να διανυκετρεύσει σε Superior Δίκλινο Δωμάτιο πεντάστερου ξενοδοχείου με μόλις 183 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου πρωινού και υπηρεσιών spa, ενώ για το ίδιο δωμάτιο τον Ιούλιο θα πρέπει να πληρώσει 590 ευρώ, μόνο με πρωινό!

Παράλληλα, ευκαιρίες υπάρχουν και στα αεροπορικά εισιτήρια, με μια πρόχειρη ματιά στις αεροπορικές διαπιστώνεις, ότι τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου, κυμαίνονται στα 100 ευρώ (πήγαινε-έλα).  

Πέραν όλων, όποιος επιλέξει κοσμικό νησί όπως Μύκονο ή Σαντορίνη θα αποφύγει την πολυκοσμία που δεν σε αφήνει να εκτιμήσεις την ομορφιά του κάθε προορισμού με την ησυχία σου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ