Νέα
  • ΓΔ: 859.38 -0.89%
  • Τζίρος: 82,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μόσιαλος: Eνας εμβολιασμός στους άνω των 50 μετράει όσο τρεις στους νεότερους

Πηγή: Eurokinissi

Για τη σημασία των εμβολιασμών στις μεγαλύτερες ηλικίες μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος. Ο καθηγητής, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε ότι: «Ένας εμβολιασμός στην ηλικιακή ομάδα άνω των 50, μετράει όσο τρεις εμβολιασμοί στις νεότερες ηλικίες και είναι σημαντικό για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί στους άνω των 50 και να γίνει και η τρίτη δόση».

Ο κ. Μόσιαλος πρόσθεσε ότι: «Ο μισός πλανήτης έκανε τουλάχιστον τη μισή δόση του εμβολίου, δηλαδή το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί επαρκώς», καλώντας τους πολίτες να μη φοβούνται.

Η πλειονότητα δεν είναι κατά των εμβολίων αλλά φοβάται ότι θα πεθάνει από το εμβόλιο, επισήμανε, παρότι δεν υπάρχει κάποιος που πιστοποιημένα πέθανε από εμβόλιο m-RNA. Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν με τους χιλιάδες θανάτους και τις χιλιάδες νοσηλείες ανεμβολίαστων και να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Αιχμές για τα ΜΜΕ

Όπως ανέφερε ο κ. Μόσιαλος, το πρώτο διάστημα δόθηκε πολύ μεγάλη δημοσιότητα στις αρνητικές ειδήσεις και στα όποια προβλήματα προέκυψαν από το AstraZeneca, ενώ το τελευταίο εξάμηνο δεν υπήρξε κάτι ανάλογο με τα m-RNA εμβόλια, τονίζοντας ότι, εάν υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα, θα δινόταν ανάλογη δημοσιότητα.

Τόνισε ότι, ενώ δεν υπήρχαν θάνατοι ή πρόβλημα από εμβόλιο τους τελευταίους 5-6 μήνες, υπάρχουν πάνω από 5 εκατομμύρια νεκροί που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία μη εμβολιασμένοι.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στις ευθύνες των ΜΜΕ που προβάλλουν τις γνώμες ανθρώπων που δεν είναι ειδικοί. Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ακόμη την ανάγκη να γίνονται έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων και ταυτόχρονα να ενημερώνονται σωστά οι πολίτες.

Για το ενδεχόμενο lockdown

«Αν τα μέτρα δεν υλοποιηθούν, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει διλήμματα, με έσχατο το lockdown», εκτίμησε ο καθηγητής, προσθέτοντας ότι η πολιτεία μπορεί να εξετάσει τοπικούς περιορισμούς ή την επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ