Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α. Γραβάνης: Το 55% του πληθυσμού είναι στο έλεος του κορονοιού

Στο έλεος του κορονοιού είναι το 55% του πληθυσμού της χώρας σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης  Αχιλλέα Γραβάνη.

Όπως εξήγησε, αυτό το  ποσοστό προκύπτει σε μεγάλο βαθμό από τους ανεμβολίαστους που αντιστοιχούν στο 38% του γενικού πληθυσμού. Ενα ποσοστό 5-7% που είναι πλήρως εμβολιασμένο αλλά έχει ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ υπάρχει και το 10-15% των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί στις αρχές του έτους και πρέπει να κάνουν άμεσα την αναμνηστική δόση.

«Είμαστε σε μια διαδικασία μαραθώνιου με την πανδημία αλλά θα τον κερδίσουμε», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ.

Πότε ο κορονοϊός θα γίνει απλή γρίπη

Ο κ. Γραβάνης εκτίμησε ότι ο κορονοϊός μπορεί να γίνει μια απλή γρίπη ακόμα και μέσα στον επόμενο χρόνο. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να αυξηθούν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού.

Σε περίπτωση που τελικά γίνει αυτό, θα εξακολουθούμε να μολυνόμαστε αλλά θα το περνάμε στο σπίτι μας χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Τέλος, ήταν ξεκάθαρος σε σχέση με τη φυσική ανοσία. Τόνισε ότι είναι χαμηλότερης δύναμης σε σχέση με αυτή που προσφέρουν τα εμβόλια, ενώ προειδοποίησε ότι όσοι επιλέξουν να νοσήσουν αντί να εμβολιαστούν εκθέτουν τον εαυτό τους στον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους. Η μόνη ανοσία που μπορούμε να έχουμε είναι το εμβόλιο», ήταν τα λόγια του.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ