Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Δυστύχημα στον Ηλεκτρικό με ένα νεκρό - Συγκρούστηκαν βαγόνια στον Αγιο Νικόλαο

ΗΣΑΠ / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΗΣΑΠ / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στις γραμμές του ΗΣΑΠ, μεταξύ ειδικής μηχανής λείανσης και επιβατικού συρμού (χωρίς επιβάτες). Τρεις εργάτες τραυματίστηκαν σοβαρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στη γραμμή 1 (Κηφισιά - Πειραιάς) στις 04:05 όταν η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Ειδικότερα, μηχάνημα καθαρισμού σιδηροτροχιών ξεκίνησε από Κηφισιά, ο μηχανοδηγός συνειδητοποίησε ότι δεν πιάνουν τα φρένα, με αποτέλεσμα να τοποθετήσουν στις γραμμές βαγόνι για να προκληθεί σύγκρουση και να ανακοπεί η πορεία του βαγονιού.

Τρεις εργάτες, δύο Αυστριακοί και ένας 'Ελληνας που τραυματίστηκαν. O ένας εξ αυτών ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η κυκλοφορία των συρμών γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοια και Πειραιά και 'Ανω Πατήσια - Κηφισιά.

ΣΤΑΣΥ: Οδύνη για τον χαμό του εργαζόμενου

Την οδύνη τους για το χαμό εν ώρα καθήκοντος ενός συναδέλφου τους επί σειρά ετών και μέλους της οικογένειας των σταθερών συγκοινωνιών, εκφράζουν με ανακοινωσή τους η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ.

Ο θανάσιμος τραυματισμός του εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, επήλθε το πρωί της Τρίτης 16/11/2021, σε δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης της Γραμμής 1 του Μετρό. Αποτέλεσμα του δυστυχήματος, ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο. 

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η ΣΤΑΣΥ σε συνεργασία με τις Αρχές. 

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς την οικογένεια του εκλιπόντος.  

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ