Νέα
  • ΓΔ: 1452.24 +0.26%
  • Τζίρος: 112,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο σπίτι θα κάνουν Χριστούγεννα οι ανεμβολίαστοι - Τι λένε κυβερνητικές πηγές

Χριστουγεννιάτικες αγορές / Πηγή: Eurokinissi
Χριστουγεννιάτικες αγορές / Πηγή: Eurokinissi

Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά στο σπίτι θα αναγκαστούν να κάνουν οι ανεμβολίαστοι, καθώς ο αποκλεισμός τους από τους εσωτερικούς χώρους θα συνεχίσει να ισχύει, όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές, πάντως, τονίζουν ότι με τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν αναμένεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα, υπογραμμίζοντας την ίδια ώρα ότι το περιοριστικό πλαίσιο που είναι σε ισχύ φαίνεται να αποδίδει, οπότε και δεν μελετάται αλλαγή του ενόψει των γιορτών.

Επίσης, επισημαίνουν ότι οι εμβολιασμοί ακολουθούν αξιοσημείωτη αύξηση, έχοντας ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια, ενώ αυξητική πορεία ακολουθούν και τα ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης θα παρουσιάσει συγκριτικά στοιχεία για τους θανάτους εξαιτίας του κορονοϊού, την ώρα που η αντιπολίτευση αυξάνει τις πιέσεις της ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ξανά πάνω από τις 8.000 τα κρούσματα

Και σήμερα τα νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ ξεπέρασαν τις 8.000. Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 8.129..

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.923 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 547 (61.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

Από τα συνολικά 8.129 νέα κρούσματα κορονοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 2.025 και στη Θεσσαλονίκη 1.345. Στη Λάρισα καταγράφηκαν 374 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ πληθαίνουν οι περιφερειακές ενότητες με τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ