Νέα

Πώς θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στις 11 Ιανουαρίου

Δημοτικά σχολεία
Πηγή: Eurokinissi

Η μέση οδός θα ακολουθηθεί τελικά σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, καθώς τελικά δεν θα λειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης ταυτόχρονα αφού στις 11 Ιανουαρίου θα επιστρέψουν στα θρανία μόνο οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Μετά στη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την σχετική απόφαση που προβλέπει άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ενώ σε ό,τι αφορά τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και η επιστροφή τους στα θρανία θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο και αφού έχουν ληφθεί υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα. 

Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ανωτέρω σχολεία καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση τη συγκεκριμένη ημερομηνία. 

Τα μέτρα για τα δημοτικά και νηπιαγωγεία

Για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών θα ληφθούν επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό.

 • δαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών)
   
 • χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.
   
 • Επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς. Ήδη έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία. Θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.
   
 • Σε ισχύ παραμένουν όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα σχολεία, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί, τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά., και οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ