Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Γκέιτς για κορονοϊό: Οι θάνατοι μπορεί να μειωθούν στα επίπεδα της γρίπης το 2022

Bill Gates / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Αισιόδοξο μήνυμα για δραστική αποκλιμάκωση της πανδημίας έστειλε ο Μπιλ Γκέιτς, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα και οι θάνατοι από τον κορονοϊό είναι πιθανό να μειωθούν σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά της εποχικής γρίπης στα μέσα του 2022 εφόσον δεν εμφανισθούν νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις έως τότε.

Μιλώντας σε συνέδριο του Bloomberg στη Σιγκαπούρη, ο Γκέιτς είπε ότι «το ποσοστό των θανάτων και ασθενειών αναμένεται να μειωθεί πολύ».

Οι περιορισμοί αναοφρικά με την προσφορά εμβολίων δεν θα είναι ίδιοι το επόμενο έτος, πρόσθεσε, καθώς θα λύνονται τα ζητήματα προσφοράς εμβολίων.  

«Τα εμβόλια είναι πολύ καλά νέα και οι περιορισμοί στην προσφορά τους θα έχουν αρθεί σε μεγάλο βαθμό καθώς θα φτάνουμε στα μέσα του επόμενου έτους και επομένως οι περιορισμοί θα αφορούν τη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και τη ζήτηση», σημείωσε.

Όπως είπε, δεν είναι σαφές ποια θα είναι η ζήτηση σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα σε μέρη όπως της υποσαχάριας Αφρικής. Πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να εργαστεί για να εξαλείψει και τη γρίπη για να μειωθούν οι απειλές από μελλοντικές πανδημίες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ