Νέα

Απογραφή 2021 - Οριστικό: Παράταση έως τις 13 Δεκεμβρίου για την αυτοαπογραφή

Την παράταση της δυνατότητας για ηλεκτρονική αυτοαπογραφή μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΕΛΣΤΑΤ σε μια προσπάθεια να επισπευτεί η διαδικασία της Απογραφής 2021.

Τη σχετική απόφαση είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Θάνος Θανόπουλος, σε συνέντευξή του μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, σημειώνοντας στο πλαίσιο αυτής πως «νομίζω ότι στο τέλος η ευκολία της διαδικασίας της απογραφής θα αποζημιώσει όλους μας».

Ο κ. Θανόπουλος είχε μιλήσει παράλληλα και για την περίπτωση που έως σήμερα δεν έχει λάβει κάποιος πολίτης των κωδικό του. Όπως εξήγησε, ο πολίτης θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ και να λάβει επί τόπου τον κλειδάριθμο.

Εξειδικεύοντας την παραπάνω οδηγία, ο ίδιος υπογράμμισε ότι εάν κάποιος πολίτης διαπιστώσει ότι είναι ο μόνος στη γειτονιά που δεν έχει λάβει το φάκελο, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την ΕΛΣΤΑΤ καθώς πιθανότατα έχει κάπου παραπέσει.

 Εάν όμως μια ολόκληρη γειτονιά δεν έχει λάβει φακέλους αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο τοπογραφικό τμήμα δεν έχει ακόμα στελεχωθεί. Παράλληλα ανακοίνωσε, ότι σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις όπως απομακρυσμένα νησιά θα μεταβεί ο ίδιος με το λιμενικό για να ολοκληρώσει την απογραφή. 

Οι αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛΣΤΑΤ, η Απογραφή 2021 γίνεται ως εξής:

Οι πολίτες λαμβάνουν μήνυμα με τα παρακάτω.

Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 / Ελληνική Στατιστική Αρχή

Αποδέκτης/τρια: ***** Username: *****

Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή:

  • Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ παραδίδει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.
  • Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον  «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο  TAXISnet μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.
  • Εάν χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά απευθείας με τον Απογραφέα στον οποίο έχει ανατεθεί η κατοικία σας στο τηλέφωνο που εσωκλείεται στον  φάκελο που σας έχει παραδοθεί ή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή στο 211-1212032.

 

Πότε εφαρμόζεται το «πόρτα-πόρτα»

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Όλα τα στοιχεία που συλλέγει η ΕΛΣΤΑΤ είναι απολύτως εμπιστευτικά και δεν διαβιβάζονται σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Συμμετέχουμε στην Απογραφή, Στηρίζουμε το μέλλον γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ.

Περισσότερες Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ: www.statistics.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username).

Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ