Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιολόγος του εργαστηρίου στο Γιοχάνεσμπουργκ στο OPEN: Η μετάλλαξη Ομικρον, μέχρι τα Χριστούγγενα, θα έχει επικρατήσει

Πηγή: OPEN TV

Ολα τα δεδομένα για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού ανέλυσε μιλώντας αποκλειστικά στο OPEN TV και την Αδαμαντία Λιόλιου η Ευτυχία Βάρδα, επικεφαλής ιολόγος του εργαστηρίου στο Γιοχάνεσμπουργκ, η ομάδα του οποίου ανίχνευσε το πρώτο κρούσμα στη Νότια Αφρική.

Η επιστήμονας εξήγησε το αν η συγκεκριμένη μετάλλαξη μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερη νόσο αλλά και αν την πιάνουν τα εμβόλια.

«Καθημερινά βλέπουμε περίπου 2.000 με 3.000 κρούσματα την ημέρα. Είχαμε ξαφνικά τη νέα μετάλλαξη και παρατηρήσαμε πολύ γρήγορη μετάδοση. Πιστεύουμε πως θα επικρατήσει. Τον επόμενο μήνα θα είναι κυρίαρχη και δυστυχώς αυτό θα γίνει κοντά στα Χριστούγεννα», είπε η κυρία Βάρδα.

Σύμφωνα με την επιστήμονα, η εν λόγω παραλλαγή δείχνει να είναι πιο μεταδοτική, ωστόσο σε αυτό το χρονικό σημείο δεν προκαλεί βαριά νόσηση. Το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών το περνά ήπια στο σπίτι, μια μόνο μικρή μερίδα του πληθυσμού μπήκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν νόσησε βαριά.

«Έχουμε δει την τοποθέτηση του ΠΟΥ για την επαναμόλυνση και είναι όντως ανησυχητική. Είναι όμως πολύ σημαντικό για εμάς στο σημείο αυτό να υπάρχουν αποδείξεις», εξήγησε.

Τι είπε για τα εμβόλια και τη μετάλλαξη

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν τα εμβόλια προστατεύουν από τη μετάλλαξη, η κυρία Βάρδα επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν έρευνες γι' αυτό. «Κανένα εμβόλιο δεν μπορεί να προστατέψει 100%. Σε κάθε περίπτωση θα είναι βοηθητικό», σημείωσε.

Για το αν τα τεστ την ανιχνεύουν, τόνισε πως τα μοριακά σίγουρα ναι ενώ πρέπει να ερευνηθεί αν ισχύει το ίδιο και για τα rapid.

Το βίντεο από το ρεπορτάζ του OPEN TV:

 

 
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ