Νέα
  • ΓΔ: 953.91 +0.24%
  • Τζίρος: 24,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γεωργαντάς: Στο τραπέζι click away για ανεμβολίαστους και rapid test για εμβολιασμένους

Επανέρχεται το click away στην Αττική
Επανέρχεται το click away στην Αττική / Πηγή: Intime

«Αναγκαίο μέτρο» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60, τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,9 και 105,8 είπε ότι είμαστε «η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη μετά την Αυστρία που κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα».

Ερωτηθείς εάν είναι ταξικό το θέμα του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ σε όσους δεν προχωρήσουν έστω σε προγραμματισμό του πρώτου εμβολιαστικού ραντεβού έως τις 16 Ιανουαρίου, αντέτεινε ότι αυτές είναι δεύτερες και τρίτες σκέψεις, καθώς «το βασικό είναι να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε για να σωθούν ανθρώπινες ζωές». Είπε μάλιστα ότι το πρόστιμο αυτό «θέλουμε να μην εισπραχθεί από κανέναν».

Επίσης, χαρακτήρισε «πολύ στοχευμένο μέτρο» την απόφαση για χορήγηση ενός δωρεάν self test, σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο ή μη, στο διάστημα από 6 έως 12 Δεκεμβρίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για rapid test σε εμβολιασμένους

Ο κύριος Γεωργαντάς σε ερώτηση για rapid test για εμβολιασμένους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί να υποβάλλονται σε rapid test και οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λέγοντας ότι «η Πορτογαλία το αποφάσισε, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να το δούμε και εμείς».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει το click away

«Η αλήθεια είναι ότι στα μικρά εμπορικά καταστήματα δεν έχει παρατηρηθεί μεγάλη διασπορά του ιού, αλλά – σίγουρα θα μπορούσε να υπάρχει κάτι αυστηρότερο και αποδοτικότερο. Θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή καταφέρνουμε να έχουμε την οικονομία ανοιχτή, την κοινωνία ανοιχτή, τα σχολεία ανοιχτά. Στη Βόρεια Ελλάδα που υπήρχε μια έξαρση υπάρχει αυτή τη στιγμή μια σταθεροποίηση, έχουμε μια μεγάλη αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών. Βλέπω σχετικά αισιόδοξα τη διαδικασία. Θεωρώ ότι έχουμε σίγουρα 2-3 εβδομάδες δύσκολες μπροστά μας, αν χρειαστεί επιπλέον μέτρα η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν διστάζει να τα πάρει, αλλά δεν μπορεί και δεν υπάρχει λόγος να συμβεί είναι ένα γενικό lockdown σαν και αυτό όταν δεν είχαμε τα εμβόλια», υπογράμμισε.

Αύξηση στους εμβολιασμούς

«Αυτή την στιγμή γίνονται πάνω από 90.000 εμβολιασμοί την ημέρα, και ευελπιστούμε τις επόμενες ημέρες να περάσουμε τις 100.000, είναι ο ίδιος αριθμός που είχαμε στην κορύφωση του εμβολιαστικού προγράμματος την Άνοιξη, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο», υπογράμμισε.

Λειτουργούν 2.300 εμβολιαστικά κέντρα, των οποίων το ωράριο λειτουργίας θα διευρυνθεί τις επόμενες ημέρες. Θα λειτουργούν και τις Κυριακές μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ θα είναι κλειστά μόνο στις 25 και 26 Δεκεμβρίου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ