Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Θ.Πλεύρης: Ψευδέστατες οι καταγγελίες περί κλινών ΜΕΘ για «VIP» ασθενείς

Ψευδέστατες χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τις καταγγελίες περί κλινών ΜΕΘ που παραμένουν κλειστές για «VIP» ασθενείς.

Τονίζει ότι οι αναφορές αυτές προσβάλλουν πρωτίστως τους γιατρούς και προσθέτει πως όσοι διακινούν fake news «λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν.

Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς.

Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

Η απίστευτη καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Την απίστευτη καταγγελία έκανε το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως είπε 647 κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται για περιστατικά κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, οι 47 παραμένουν κενές, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 114 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία. 

«Στη λίστα αναμονής υπάρχουν μόνο μη επώνυμοι άνθρωποι. Δεν είναι μητροπολίτες ή επώνυμοι», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Οικονόμου: Αδιανόητο να γίνονται διακρίσεις στις ΜΕΘ

Κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι είναι αδιανόητο να γίνονται διακρίσεις και ότι εάν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία.

«Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ να πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ», είπε ο κ. Οικονόμου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ