Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Κλειδώνει» στους 9 μήνες η λήξη του στην ΕΕ – Τι θα κάνει η χώρα μας

Προς συμφωνία φαίνεται να οδηγούνται οι χώρες της Ε.Ε. για τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού αφού όπως όλα δείχνουν, από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι, η πιο πιθανή να υιοθετηθεί είναι αυτή που προβλέπει την λήξη στους 9 μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού.

Παρότι υπάρχουν αντιρρήσεις από διάφορες χώρες που προτείνουν άλλα χρονικά διαστήματα, θεωρείται πιθανό όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr, να «κλειδώσει» στους 9 μήνες.

Να υπενθυμιστεί ότι οι προτάσεις που είχαν συζητηθεί ήταν να λήγει είτε στους 12 μήνες το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε στους 9 είτε ακόμη και στους 6 με 7 μήνες.

Πάντως η ελληνική πλευρά όπως διατυπώθηκε από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, θα επέλεγε τους 7 μήνες καθώς το διάστημα των 9 μηνών θεωρείται από την ελληνική κυβέρνηση μεγάλο για επιδημιολογικά δεδομένα της εποχής.

Στην περίπτωση πάντως που οι αρμόδιοι της Ε.Ε. αποφασίσουν τους 9 μήνες, η χώρα μας προσανατολίζεται να διαφοροποιηθεί σε έναν βαθμό, ορίζοντας τη λήξη του πιστοποιητικού στους 6 με 7 μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ