Νέα
  • ΓΔ: 1474.27 +1.49%
  • Τζίρος: 122,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Νεκρή μια γυναίκα στην Πιερρία - Παρασύρθηκε από το ρέμα της Ζλιάνας

Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή στην Κατερίνη καθώς το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Πρόκειται για γνωστή παιδίατρο από την περιοχή, η οποία εντοπίστηκε από την πυροσβεστική 1,5 χλμ. μακριά, στην περιοχή Σκοτίνα Πιερίας. 

Η άτυχη γυναίκα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ρέματος της Ζλιάνας ενώ για την ανάσυρσή της επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Πλημμύρισε ο Σπερχειός

Εν τω μεταξύ,  επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων στο χωριό Κόμμα που πλημμύρισε νωρίς το πρωί από τα νερά του Σπερχειού πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. Στο χωριό Κόμμα Λαμίας, έσπασε η Γερμανική Τάφρος και όλο το νερό κατευθύνθηκε μέσα στον αστικό ιστό.

Οι πυροσβέστες της 7ης ΕΚΑΚ με τις βάρκες, αλλά και οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων, με ότι όχημα μπορούσαν να προσεγγίσουν πήγαιναν πόρτα - πόρτα για να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους.

Νωρίτερα περίπου στις 4 το πρωί, όχημα με 2 επιβάτες εγκλωβίστηκε μετά την αερογέφυρα και χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και προσπαθούμε πρώτα και πάνω απ όλα να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές...», είπε στο LamiaReport ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Καταστροφές σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας λόγω της συνεχούς έντονης βροχόπτωσης. Δεκάδες σπίτια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά, πλημμύρισαν και πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και το ερπυστριοφόρο όχημα της υπηρεσίας για να παρέμβει σε περιπτώσεις που δεν είναι εύκολη η προσέγγιση.

Στις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου εντοπίστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα από την δυνατή βροχόπτωση. Στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνστασταντίνο Λύρο, η κατάσταση παραμένει οριακή καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος από ενδεχόμενη υπερχείλιση του ρέματος της Αγριλιάς.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, «απομακρύνθηκαν προληπτικώς περίπου 150 κάτοικοι των περιοχών Βαλτούλια, Κολοβέϊκα και Ταμπακαριά και ήδη φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία».

Στη Ναύπακτο, η Πυροσβεστική δέχτηκε 65 περίπου κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ απομακρύνθηκαν και 15 άτομα προληπτικά από τις οικίες τους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλειο Γκίζα σημειώθηκαν πλημμύρες σε υπόγεια ενώ οριακή είναι η κατάσταση στους χειμάρρους «Βαριάς» και «Σκας», ωστόσο «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και στην περιοχή γίνονται, με την βοήθεια μηχανημάτων έργου, οι απαραίτητες παρεμβάσεις».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ