Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown από σήμερα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών χωρίς τρίτη δόση

Πηγή: Eurokinissi

Σε άτυπο lockdown μπαίνουν από σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση και έχουν περάσει πάνω από επτά μήνες από τη δεύτερη.

Συγκεκριμένα, θα θεωρούνται πλέον ανεμβολίαστοι, αν έχουν παρέλθει επτά μήνες από την χορήγηση της δεύτερης δόσης, και κατά συνέπεια δεν θα είναι σε θέση να εισέρχεται σε μια σειρά από κλειστούς χώρους όπως είναι η εστίαση, η ψυχαγωγία τα γυμναστήρια κλπ.

Υπενθυμίζεται, από τις 16/1/2022 οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών που δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία δόση θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο της τάξεως των 100 ευρώ μηνιαίως.

Πιστοποιητικά νόσησης  – Τι ισχύει από σήμερα

Αλλαγές από σήμερα και στα πιστοποιητικά νόσησης και την ημερομηνία λήξη τους.

Η ισχύς του αλλάζει και πλέον θα διαρκεί για 90 ημέρες (3 μήνες) και όχι για 6 μήνες, που ήταν έως τώρα.

Αν το πιστοποιητικό έχει λήξει τότε ισχύουν όλοι οι περιορισμοί που ισχύουν για τους ανεμβολίαστους.

Σημειώνεται πως οι ανεμβολίαστοι πολίτες μπορούν να μπαίνουν σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα για αγορές τροφίμων και ποτών αλλά και σε κομμωτήρια και φαρμακεία.

Ωστόσο, για καταστήματα λιανικού εμπορίου και κομμωτήρια θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test.

Το σχέδιο για ασφαλή Χριστούγεννα και η συμβολή της Εκκλησίας

To μεγάλο στοίχημα των γιορτών είναι η τήρηση και η επιτήρηση των μέτρων, ώστε να μην υπάρξει επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου. Σήμερα ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ είχε προηγηθεί την Παρασκευή συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο πρωθυπουργός θα περιγράψει ξεκάθαρα την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr ένα από τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν είναι και το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί εν όψει των εορτών.


Στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν πως είναι σημαντικό να υπάρξει παρότρυνση - και μέσω των κηρυγμάτων των ιερέων στο ποίμνιο- ώστε να κάνουν οι πολίτες το βήμα προς την επιχείρηση Ελευθερία. Παράλληλα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε όσοι εισέρχονται στους ναούς να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό τεστ και παράλληλα να μην υπάρχει συνωστισμός (για παράδειγμα σε αυτή την προσπάθεια θα μπορούσαν να βοηθήσουν και εθελοντές).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ