Νέα
  • ΓΔ: 1365.48 +0.60%
  • Τζίρος: 118,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερχεται έκπτωση εισιτηρίου στα μέσα μεταφοράς για τους τρίτεκνους - Τι αποκάλυψε η Μ.Συρεγγέλα

Λεωφορείο / Πηγή: Intime
Λεωφορείο / Πηγή: Intime

«Η δημογραφική πολιτική για την Κυβέρνηση δεν εξαντλείται σε αποσπασματικά και βραχυχρόνια επιδοματικά μέτρα, αλλά μελετά και αφουγκράζεται τις ανάγκες που
προκύπτουν από τις αλλαγές που προκύπτουν σε κοινωνικό επίπεδο για την ελληνική οικογένεια, ώστε να λαμβάνει τόσο οριζόντια όσο και πιο εξειδικευμένα μέτρα για τη στήριξη των οικογενειών».

Αυτό επεσήμανε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ν. Σερρών κ. Αναστάσιου Χατζηβασιλείου σχετικά με τη μείωση των εισιτηρίων στα μέλη των τρίτεκτων οικογενειών.

Η κα Συρεγγέλα τόνισε ότι η θεσμοθέτηση της έκπτωσης εισιτηρίου για τα μέλη των τρίτεκνων οικογενειών στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί ένα από τα μέτρα που μελετώνται και ήδη βρίσκεται σε συνεργασία και με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα
υλοποίησής του, καθώς πιστεύει ότι θα συμβάλλει θετικά στην ανακούφιση αυτών των οικογενειών από τα αυξημένα βάρη τα οποία αντιμετωπίζουν.

Η υφυπουργός πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας και ακόμα περισσότερο των μεγάλων οικογενειών, μέσω της
προώθησης της ισότητας των φύλων, της εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, της ενίσχυσης της προστασίας της θέσης εργασίας για τους νέους γονείς.

Με το νόμο 4808/2021 διευρύνθηκε η προστασία των γονέων, ιδίως όσων έχουν αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις και διασφαλίστηκε πληρέστερα η θέση εργασίας τους για όσο χρόνο ανατρέφουν τα παιδιά τους, ενώ η γονική άδεια τεσσάρων μηνών για κάθε γονέα, εκ των οποίων οι δύο (2) πρώτοι μήνες είναι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ, με επίδομα ίσο προς τον ελάχιστο νομοθετημένο μισθό και την αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, αλλά και η δυνατότητα να ζητούν ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, όπως τηλεργασία, ευέλικτο ωράριο εργασίας ή μερική απασχόληση, με ταυτόχρονη προστασία της θέσης εργασίας τους κατά την επιστροφή τους σε αυτή, είναι σημαντικές προβλέψεις για τη στήριξη της οικογένειας.

Προς την κατεύθυνση ενίσχυσης των μεγάλων οικογενειών ήταν και το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα», ενώ ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την προκήρυξη περίπου 2.090 θέσεων στον δημόσιο τομέα ανέργων ειδικών κατηγοριών, που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.2643/1998 σε διάφορες Περιφέρειες της χώρας.

Άλλο μέτρα που διευκολύνουν ιδιαίτερα τους γονείς με πολλά παιδιά είναι και το Πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που διευκολύνει τις μητέρες να ενταχθούν ή και να παραμείνουν στην αγορά εργασίας και αφετέρου άλλες γυναίκες να εργαστούν, εφόσον το επιθυμούν, ως επιμελήτριες, στην οικία τους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ