Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Ανοιγμα σχολείων: Ξεκινάει η τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια - Από Δευτέρα ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία

Σχολείο / Πηγή: Intime
Σχολείο / Πηγή: Intime

Στις «ψηφιακές» τάξεις επιστρφουν σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων. Το Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, ξεκαθάρισε το τοπίο και για τις ημερομηνίες επαναλειτουργίας αλλά και για τον τρόπο που θα γίνονται τα μαθήματα. Ολα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, με αυστηρά μέτρα, ακόμα και στις περιοχές με σκληρό lockdown. Για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών θα ληφθούν επιπλέον μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊό. Προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός γονέων, κηδεμόνων και άλλων που συνοδεύουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη:

  • για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών)
  • για χρήση περισσοτέρων της μίας εισόδου της σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης για τους εκπαιδευτικούς

Ηδη έχει δρομολογηθεί ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι εθελοντικό για τους εκπαιδευτικούς και καθαρά προληπτικής φύσης αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα στα σχολεία. Θα εκδοθούν αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας.

Η εγκύκλιος που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως οι εκπαιδευτικοί αναλαμβάνουν υπηρεσία από σήμερα, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου. Όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, ξεκινούν με τηλεκπαίδευση την Παρασκευή 8/1/2021 και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Με SMS η συνοδεία των παιδιών

Για να συνοδεύουν οι κηδεμόνες τα παιδιά τους στα σχολεία θα πρέπει να στέλνουν sms στο 13033, με την επιλογή 4, ενώ τα παιδιά θα πρέπει να φέρουν έγγραφη βεβαίωση μετακίνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των ΝηπιαγωγείωνΔημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, την Παρασκευή 8/1. Σήμερα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης» 

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε η γ.γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Γκίκα, το εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π. καλείται να προσέλθει αύριο Παρασκευή στα σχολεία που υπηρετεί, ώστε να αναδιοργανωθεί 

  • το ωρολόγιο πρόγραμμα, όπου χρειάζεται
  • να εξεταστεί η δυνατότητα διαφοροποιημένης προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών/τριών, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο και εφικτό,
  • και να ενημερωθούν οι γονείς/κηδεμόνες αντιστοίχως.

Σημειώνεται επίσης ότι στα σχολεία αυτά δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση την Παρασκευή, εν αντιθέσει με τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα οποία θα υλοποιήσουν κανονικά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Αύριο οι εκπαιδευτικοί που θα πάνε στα σχολεία τους θα αποφασίσουν εάν υπάρχει λόγος αλλά και η δυνατότητα διαφοροποιημένης ώρας προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών και ταυτόχρονα να ενημερώσουν σχετικά τους γονείς ώστε να μην καταφθάσουν όλοι μαζί στις σχολικές μονάδες την ίδια ώρα και προκληθεί συνωστισμός.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ