Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετάλλαξη Ομικρον: Μετά την Πρωτοχρονιά η κορύφωση των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Aυξάνονται και στην Ελλάδα τα κρούσματα της μετάλλαξης Ομικρον, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι συνολικά τα περιστατικά της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα ανέρχονται σε 54, ενώ υπάρχουν ακόμα 154 ύποπτα περιστατικά που «πολύ πιθανό να είναι θετικά».

Ο κ. Ζαούτης τόνισε πως αναμένεται κορύφωση των κρουσμάτων με μετάλλαξη Ομικρον μετά την Πρωτοχρονιά και είναι πολύ πιθανή η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, καθώς είναι δύο με τρεις φορές πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Δέλτα. 

Όσον αφορά τα συμπτώματα αλλά και το ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο, ανέφερε πως είναι πιο ήπια η νόσος και χαμηλότερο το ποσοστό νοσηλείας για όσους έχουν κάνει την 3η δόση του εμβολίου. Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον είναι κοινά με του απλού κρυολογήματος: λίγος βήχας, πονόλαιμος, πονοκέφαλος με λίγο πυρετό, όπως είπε ο κ. Ζαούτης.

Για το ενδεχόμενο νέων μέτρων ο πρόεδρο του ΕΟΔΥ είπε ότι «τη Δευτέρα θα γίνει έκτακτη σύσκεψη, θα συζητηθεί αν χρειάζονται περισσότερα μέτρα» και πρόσθεσε πως «εάν κάποιος έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα της μετάλλαξης Ομικρον, θα πρέπει να αποφεύγει τις συναθροίσεις, να φορά μάσκα παντού, να κρατά αποστάσεις και είναι βασικό να είναι εμβολιασμένος».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ