Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Πέθανε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Κεραμεύς - Πατέρας της υπουργού Παιδείας

Η υπουργός Υγείας, Νίκη Κεραμέως
Πηγή: Eurokinissi

Απεβίωσε σήμερα ο διακεκριμένος νομικός, καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Κεραμεύς.

 Ο εκλιπών, πατέρας της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21/4/1937. Ήταν ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Νομικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στα 40 και πλέον χρόνια της ακαδημαϊκής του πορείας, συνέδεσε τη δραστηριότητά του με την διδακτική, επιστημονική και ερευνητική προσφορά, ιδίως στον κλάδο του αστικού δικονομικού δικαίου, συγκριτικού δικαίου και διεθνούς δικονομικού δικαίου, έχοντας διδάξει σε πολλές νομικές σχολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έλαβε πτυχίο νομικής από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ (1960) και διδακτορικό δίπλωμα από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (1962).

 Διετέλεσε βοηθός στην έδρα αστικού δικαίου του ΑΠΘ και εν συνεχεία εντεταλμένος υφηγητής (1967), τακτικός καθηγητής της έδρας της Πολιτικής Δικονομίας στο ΑΠΘ (1971) και ακολούθως τακτικός καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας του ΕΚΠΑ (1982).

Δίδαξε πολιτική δικονομία, συγκριτικό δίκαιο και διεθνές δικονομικό δίκαιο σε πολλά ξένα πανεπιστήμια (ιδίως Βερολίνο, Αμβούργο, Paris II, Tulane, Louisiana State University, Ohio State University, Ghent) και έδωσε διαλέξεις σε πάνω από 90 ευρωπαϊκά, αμερικανικά και ιαπωνικά πανεπιστήμια.

Το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα εγχειρίδια, μονογραφίες, συστηματικά έργα και κατ' άρθρο ερμηνείες.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ