Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Ερχονται αυξήσεις στις τιμές των μασκών - Ο λόγος

Μάσκα για τον κορονοϊό / Πηγή: Intime
Μάσκα για τον κορονοϊό / Πηγή: Intime

Κύμα ανατιμήσεων στις τιμές των μασκών κατά της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα σύμφωνα με όσα δήλωσε στο OPEN, ο Θανάσης Παπαθανάσης, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε πως τα νέα μέτρα που προβλέπουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αναμένεται να προκαλέσουν ελλείψεις στην αγορά, που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε αυξήσεις των τιμών του συγκεκριμένου προϊόντος.

«Θα υπάρξει πρόβλημα τις επόμενες ημέρες γιατί οι FFP2 έχουν εξαφανιστεί σχεδόν στη χώρα άρα θα γίνουν νέες εισαγωγές και νέες παραγωγές και η τιμή τους θα εξαρτηθεί από τους προμηθευτές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε τιμές πωλούνται σήμερα οι μάσκες

Ο ίδιος επισήμανε πως τα φαρμακεία δεν ελέγχουν τις τιμές, οι οποίες σύμφωνα με τον ίδιο εξαρτώνται από τους προμηθευτές. «Δεν ήταν όλη η αγορά προετοιμασμένη, σε πολλά σημεία εξαντλήθηκαν ξαφνικά με τα νέα μέτρα, άρα λοιπόν όπου υπάρχουν ζητήματα ελλείψεων υπάρχουν πίεση για τις ανατιμήσεις», σημείωσε. 

«Ανάλογα με τις τιμές που αγοράσουμε από τους προμηθευτές θα καθορίσουμε και εμείς τις τελικές που θα φτάνουν στον καταναλωτή«, συμπλήρωσε για το ζήτημα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιες είναι οι ισχύουσες τιμές, πριν τις ανατιμήσεις, ο κ Παπαθανάσης ανέφερε πως «στην αρχή της πανδημίας οι τιμές και των χειρουργικών αλλά και των υψηλής προστασίας μασκών ήταν εξωφρενικές. Τώρα η τιμή των απλών μασκών είναι από 0,10 έως 0,30 ευρώ και των FFP2 από 0,6 έως 1 ευρώ».

Σε αυτές τις τιμές βρισκόμαστε ακόμη, υπάρχει όμως ο κίνδυνος να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες γιατί αυξάνονται και οι τιμές στη χονδρική», κατέληξε. 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ