Νέα
  • ΓΔ: 1471.78 -0.29%
  • Τζίρος: 96,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ. Σαρηγιάννης: Η Ομικρον θα αφορά πάνω από το 50% των κρουσμάτων έως τα τέλη του χρόνου

Πηγή: Ευρωκίνηση

«Η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού έχει αρχίσει να αναπτύσσεται γρήγορα στη χώρα» τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης διευκρινίζοντας πως το 20% των καθημερινών νέων κρουσμάτων να οφείλονται σε αυτή.

Όπως τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ3, μέχρι τα τέλη του χρόνου, η Όμικρον θα αφορά το 50% των νέων μολύνσεων, δηλαδή θα επικρατήσει, την ώρα που η Δέλτα βρίσκεται σε αποκλιμάκωση από τα τέλη Νοεμβρίου. Πάντως, οι στατιστικές στο Ηνωμένο Βασίλειο, δείχνουν ότι παρότι η Όμικρον είναι 1,5 φορά πιο μεταδοτική από τη Δέλτα, η πιθανότητα να μπει κανείς στο νοσοκομείο ή να νοσήσει σοβαρά, είναι σημαντικά μικρότερη.

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε επίσης ότι η εμβολιαστική κάλυψη με την τρίτη δόση δεν κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα, αφού στη χώρα έχει εμβολιαστεί μόνο το 30 % του πληθυσμού, γεγονός που σημαίνει ότι ένα 70%, δεδομένης και της ταχύτατης διάδοσης της νέας αυτής παραλλαγής, μπορεί να είναι εκτεθειμένο σε μία πιθανή μόλυνση.

Ο καθηγητής κατέληξε λέγοντας ότι τα μέτρα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο τραπέζι είναι ικανοποιητικά, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά και πρέπει να τηρούνται από όλους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ