Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοχρονιά: Ευκαιρίες για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής - Τιμές ανά περιοχή

Πηγή: Pexels

Οι πληρότητες σε δημοφιλείς και μη χειμερινούς προορισμούς άγγιξε το 100% την περίοδο των Χριστουγέννων, ενώ οι προκρατήσεις είναι υψηλές και για την Πρωτοχρονιά. Ο τουριστικός κλάδος των χειμερινών κυρίως προορισμών, που δοκιμάστηκε σκληρά από την πανδημία, προσδοκά να καλύψει σημαντικό μέρος των λειτουργικών του εξόδων τις εορτές και αναμένει με αρκετή αγωνία και τις last minute κρατήσεις.

Οι πολίτες αποφάσισαν να περάσουν εκτός των πυλών τις γιορτές, και υπό το φόβο των νέων μέτρων ή ενός lockdown, σπεύδουν να κλείσουν έστω και την ύστατη ώρα ταξίδια σε χειμερινούς προορισμούς. Οι περισσότεροι έχουν προνοήσει αρκετά νωρίς, ίσως και από αρχές Νοέμβρη, παρά την αβεβαιότητα των μέτρων, ωστόσο υπάρχουν κι αυτοί της τελευταίας στιγμής. 

Παρά την υψηλή πληρότητα για τις μέρες της Πρωτοχρονιάς, σε δημοφιλείς προορισμούς αγγίζει το 100%, υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, ωστόσο στοιχίζουν κάπως πιο ακριβά. Οι τιμές ξεκινούν από 124 ευρώ για studio στην Ανδρίτσαινα και φτάνουν τα 695 ευρώ στους Δελφούς (που βρίσκονται πλησίον της Αράχωβας) για δωμάτιο 35 τετραγωνικών και στα 1200 (!) στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας για αυτοτελή κατοικία / chalet 80 τ.μ. με τέσσερα υπνοδωμάτια.

Καλάβρυτα

Στα Καλάβρυτα που είναι ένας κοντινός προορισμός από την Αθήνα, μπορεί κάποιος να βρει αυτοτελή κατοικία 93 τ.μ. με 2 Υ/Δ, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομα (ανάλογα την πολιτική του ιδιοκτήτη), στα 665 ευρώ, για δύο διανυκτερεύσεις.

Ιωάννινα

Η αρχοντική πόλη των Ιωαννίνων, η οποία προσφέρεται για ωραίες εκδρομές σε κοντινές αποστάσεις, όπως τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο κλπ., μπορεί μια οικογένεια να βρει κατάλυμα 50 τ.μ. με κόστος 204 ευρώ για 2 διανυκτερεύσεις, ενώ μια μεγαλύτερη κατοικία 120 τ.μ., η οποία μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα άτομα (επίσης ανάλογα την πολιτική του ιδιοκτήτη), στοιχίζει 398 ευρώ.

Δελφοί

Ένας ακριβός προορισμός είναι οι Δελφοί, καθότι είναι κοντά στην Αθήνα και δίπλα στην Αράχωβα. Οι τιμές σε καταλύματα τύπου Airbnb είναι αρκετά τσουχτερές για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς. Ενδεικτικά δωμάτιο 35 τ.μ. στοιχίζει 695 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις.

Ανδρίτσαινα

Αντίθετα η Ανδρίτσαινα, από τα πιο όμορφα χωριά στα σύνορα Ηλείας - Αρκαδίας, στις πλαγιές του Λυκαίου όρους, αποτελεί έναν από τους πιο οικονομικούς χειμερινούς προορισμούς. Το κόστος διαμονής για δύο διανυκτερεύσεις σε Studio είναι στα 124 ευρώ, ενώ μπορεί να ανέβω έως τα 143 ευρώ.

Τρίκαλα Κορινθίας

Άλλος ένας προορισμός στην Πελοπόννησο, κοντά στην Αθήνα, που έχει μεγάλη ζήτηση είναι και τα Τρίκαλα Κορινθίας. Οι τιμές κι εδώ είναι αρκετά υψηλές για last minute κρατήσεις και ξεκινού στη Μέση Συνοικία Τρικάλων από τα 596 ευρώ και φτάνουν τα 1200 ευρώ για αυτοτελή κατοικία / chalet 80τμ με 4 υπνοδωματίων στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας.

Βυτίνα

Υψηλές πτήσεις καταγράφει και η Βυτίνα, αφού υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Η κατώτερη τιμή που μπορεί κάποιος να πετύχει είναι 257 ευρώ κι αφορά studio με τζάκι και η ανώτερη τιμή, είναι 418 ευρώ για κατοικία 120 τ.μ. με τρία υπνοδωμάτια, για δύο διανυκτερεύσεις. 

Καστοριά 

Η πανέμορφη Καστοριά με τη λίμνη είναι ένας στάνταρ προορισμός για τη Βόρεια Ελλάδα με αρκετές χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο. Εάν επιλέξετε να αλλάξετε χρόνο στην πόλη της Μακεδονίας, σε ένα δυάρι θα προ΄πει να πληρώσετε μια μέση τιμή στα 358 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις. 

"Φέτος έχουμε υψηλές κρατήσεις για την περίοδο των εορτών. Πολλοί προνόησαν από τον Νοέμβρη, παρά την αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας. Στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς η πληρότητα αγγίζει το 100%, ενώ υπάροχυν και ευκαιρίες για αυτούς που το αποφασίζουν τελευταία στιγμή. Βέβαια οι τιμές ειναι κάπως πιο τσιμπημένες τώρα" σημείωσε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα