Νέα
  • ΓΔ: 1453.42 -0.11%
  • Τζίρος: 78,00 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Proton Bank: Καταδίκη Λαυρεντιάδη και άλλων 8 για απιστία

Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Ειδικότερα, οι δικαστές αποφάσισαν την καταδίκη του επιχειρηματία, 2 δικηγόρων και 6 τραπεζικών και στελεχών της Τράπεζας για το αδίκημα της απιστίας, ωστόσο, όλοι τους αθωώθηκαν από τις υπόλοιπες κατηγορίες οι οποίες αφορούσαν τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Για τους υπόλοιπους 34 κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν την πλήρη απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Σύμφωνα με την απόφαση ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των δύο δικηγόρων, των μελών του ΔΣ της Proton Bank και των υπαλλήλων των Επιτροπών Δανειοδοτήσεων, οι οποίοι την τριετία 2010-2012 ενέκριναν δάνεια ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρίες που φέρονται να ελέγχονταν από τον Λ. Λαυρεντιάδη.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου μαζί με τις ποινές και τις αναστολές που θα αιτηθούν οι καταδικασθέντες, αναμένεται στις 13 Ιανουαρίου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ