Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πάνω από 15.000 κρούσματα σήμερα - Τι είπε ο Πλεύρης

Νέο αρνητικό ρεκόρ με περισσότερα από 15.000 κρούσματα κορονοϊού αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία και αγγίζει πλέον το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην Αττική. Τη Δευτέρα καταγράφηκαν συνολικά 9.284 κρούσματα, με τον υπουργό Υγείας να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

 Αυτή η άνοδος προβληματίζει τους επιστήμονες, αλλά οι εισαγωγές και τα εξιτήρια που παρατηρούνται αυτήν τη στιγμή δεν δείχνουν ιδιαίτερη πίεση στο σύστημα υγείας, σύμφωνα με τον ίδιο.

Νέα συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που επρόκειτο να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου, ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως είναι όλα ανοιχτά για την εφαρμογή τους νωρίτερα. Μάλιστα υποστήριξε πως γι’ αυτό το λόγο η Επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει αύριο για να εξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα. 

Ο κ. Πλεύρης είχε αναφέρει χθες πως δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν το 75% των κρουσμάτων είναι στις ηλικίες από 18 ετών ως 59 ετών με κυρίαρχη αναφορά την ηλικία 18 ως 30 ετών, ενώ ένα 20% είναι περίπου στην ηλικία κάτω των 18 ετών και μόλις 6% στις ηλικίες άνω των 60 ετών, όπου μάλιστα έχει γίνει και αναμνηστική δόση σε ποσοστό σχεδόν του 90%, «γεγονός που μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι ως προς την πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Ε.Φ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ