Νέα
  • ΓΔ: 1447.82 +1.89%
  • Τζίρος: 148,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Σε πέντε από 10 μέρες η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς

Μείωση σε πέντε μέρες του χρόνου της καραντίνας από 10 που ίσχυαν, εισηγήθηκε σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.

Οι ειδικοί συζήτησαν τις νέες οδηγίες του CDC, που συστήνει να μειωθεί το χρονικό διάστημα καραντίνας των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19 σε πέντε ημέρες, αντί για 10 που ήταν μέχρι σήμερα, εφόσον όμως είναι ασυμπτωματικοί.

Μετά το πέρας των 5 ημερών σε απομόνωση, θα πρέπει να φορούν μάσκα για άλλες πέντε ημέρες, εφόσον βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα με το CDC, όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον νέο κορονοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Αναμένεται η εξειδίκευση του μέτρου.

Συναγερμός για 20.000 κρούσματα

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, τα οποία αναμένεται να φτάσουν σήμερα ακόμα και τα 20.000. Μέχρι τη μία το μεσημέρι ο ΕΟΔΥ είχε εντοπίσει 18.000 κρούσματα σε 588.000 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μέχρι εκείνη την ώρα.

Το πρωί της Τρίτης, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ δήλωσε πως οι νέες λοιμώξεις αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15.000, σενάριο που επιβεβαιώνεται από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ.

Ανοιχτή η χρονική μετάθεση των μέτρων

Η κατακόρυξη αύξηση των λοιμώξεων του ιού, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσουν νωρίτερα τα νέα μέτρα που με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα ίσχυαν από τις 3 έως τις 16 Ιανουαρίου.

Για τον λόγο αυτό αύριο θα συνεδριάσει εκτάκτως η Επιτροπή Εμπειρογνώμονων, η οποία θα αποφασίσει και θα εισηγηθεί αν κριθεί απαραίτητο οι περιορισμοί που ανακοινώθηκαν χτες να ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα. Θέλουμε να δούμε και τα σημερινά και τα αυριανά κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι «έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων που έχει ανακοινωθεί, σταθμίζουμε διαρκώς τα δεδομένα, περιμένουμε αύριο τις εισηγήσεις της επιτροπής για τη χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ