Νέα
  • ΓΔ: 1435.19 -0.94%
  • Τζίρος: 133,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα μέτρα: Ανακοινώνονται σήμερα στις 15:00 - Ισχύουν από αύριο στις 06:00 - Πως θα κάνουμε ρεβεγιόν

Νέα μέτρα κατά της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από αύριο το πρωί στις 6, αναμένεται να ανακοινώσει στις 15:00 ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Η», η δέσμη των νέων περιορισμών θα περιλαμβάνει περιορισμό ωραρίου στην εστίαση ενώ ισχυρό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει εξαίρεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για την εστίαση - πιθανότατα έως τη μιάμιση τα ξημερώματα - ώστε να μην ακυρωθούν όλες οι κρατήσεις για το ρεβεγιόν.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αναφέρουν πως θα υπάρξουν απαγορεύσεις και για τη μουσική στα καταστήματα σε υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Ποια άλλα μέτρα «κλειδώνουν» σήμερα

Υπενθυμίζουμε ότι τα υπόλοιπα μέτρα που έχει αποφασιστεί να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου και εξετάζεται αν θα τεθούν σε εφαρμογή πριν την Πρωτοχρονιά είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Σε εστίαση-διασκέδαση: Τα καταστήματα θα λειτουργούν έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα -  Όχι όρθιοι, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

Όσον αφορά τα γήπεδα, έχει ανακοινωθεί ότι η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Ωστόσο αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της Super League με τον Θάνο Πλεύρη για επανεξέταση του μέτρου, μετά τις διαμαρτυρίες των ομάδων. 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ