Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη Γώγου για 100.000 κρούσματα την ημέρα

Την εκτίμηση πως μπορεί να φτάσουμε και τα 100.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα, έκανε σε συνέντευξή του ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γώγος ανέφερε πως «ακόμα βρισκόμαστε στη φάση συλλογής δεδομένων για τη μετάλλαξη Όμικρον, ωστόσο τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η διασπορά της είναι ταχύτατη».

«Η τρίτη δόση του εμβολίου μας βοηθάει πολύ να αποφύγουμε τη βαριά νόσηση αλλά είναι δεδομένο ότι θα αρρωστήσουν και οι πλήρως εμβολιασμένοι», πρόσθεσε.  Παράλληλα, προέβλεψε πως τόσο η κλιμάκωση όσο και η αποκλιμάκωση αυτού του κύματος της πανδημίας θα είναι σύντομες και θα διαρκέσουν 1-2 μήνες. 

Παυλάκης: Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους

Από την πλευρά του, ο γιατρός- ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, δήλωσε σε συνέντευξή του πως « τα εμβόλια για τον κορονοϊό είναι αναγκαία και πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά» τονίζοντας ότι «η μετάλλαξη Όμικρον θα σαρώσει τους ανεμοβολίαστους».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Παυλάκης εκτίμησε πως «το τσουνάμι τώρα αρχίζει. Είναι τοξικό να λέμε ότι τελειώνει η πανδημία και πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα».

«Ακόμα και όσοι έχουν νοσήσει μπορεί να ξανακολλήσουν. Χρειάζεται μαζικός εμβολιασμός ολοένα και υποχρωτικός για να σταματήσει η πανδημία. Η Δέλτα και η Όμικρον δεν σταματάει παρά μόνο με σταμάτημα των ανθρώπινων επαφών», σημείωσε επισημαίνοντας ότι πρέπει να παρθούν επιπλέον μέτρα.

«Όσο πιο νωρίς παίρνονται τα μέτρα, τόσο πιο ήπια είναι όπως συμβαίνει με τις πυρκαγιές. Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά με νεροπίστολο έχοντας απέναντι τον ιό με πολυβόλο. Τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα της απειλής», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Τέλος έκρουσε παράλληλα το καμπανάκι ότι δεν πρέπει να επαναπαυθούμε ενώ υπογράμμισε πως «εάν το τσουνάμι κορυφωθεί στα μέσα Ιανουαρίου δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία».  

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα