Νέα
  • ΓΔ: 1370.25 -1.49%
  • Τζίρος: 47,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγουν αύριο τα φροντιστήρια – Ανησυχία, αντιδράσεις και στο βάθος... τηλεκπαίδευση

Αργεί ακόμα η επιστροφή των μαθητών του γυμνασίου στις τάξεις
Αργεί ακόμα η επιστροφή των μαθητών του γυμνασίου στις τάξεις / Πηγή: Intime

Ανοίγουν από αύριο φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα μελέτης και Ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα λόγου και έργου εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών για το πως και πότε θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Η νέα έξαρση της πανδημίας έχει ανοίξει τη συζήτηση για το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια, ενώ ειδικοί και γονείς ζητούν από την Πολιτεία να μεταθέσει για ένα διάστημα μίας ή δύο εβδομάδων την επαναλειτουργία τους, υπό τον φόβο της Όμικρον. Η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με ανακοίνωσή της ζητά η Πολιτεία να πάρει μέτρα, κάνοντας λόγο για μεγάλο «υγειονομικό κίνδυνο».

Ήδη ιδιοκτήτες φροντιστηρίων στρέφονται στην τηλεκπαίδευση. Όπως αναφέρει το ertnews.gr, για το θέμα συνεδριάζει αύριο η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) με τον πρόεδρό της, Γιάννη Βαφειαδάκη να δηλώνει ότι ένας μεγάλος αριθμός φροντιστηρίων θα λειτουργήσει από αύριο με τηλεκπαίδευση περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας.

«Με απόλυτο σεβασμό στη δημόσια υγεία οι εκπαιδευτικοί θα διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων και θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ακολουθώντας πιστά το υπάρχον υγειονομικό πρωτόκολλο», είπε στο ertnews.gr o κ. Βαφειαδάκης. Ερωτηθείς για το εάν έχει επικοινωνήσει το υπουργείο Παιδείας ή κάποιος άλλος επίσημος φορέας με τον ΟΕΦΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία προσέγγιση για το θέμα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ