Νέα
  • ΓΔ: 1422.81 +0.37%
  • Τζίρος: 78,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Σχολεία: «Κλείδωσε» η ημερομηνία επιστροφής στα θρανία - Τι αλλάζει στο πρωτόκολλο λειτουργίας τους

Παρά τις συστάσεις των ειδικών για την παράταση του ανοίγματος των σχολείων, υπό τον φόβο επέλασης της παραλλαγής Όμικρον, η Κυβέρνηση φαίνεται πως προγραματίζει την επιστροφή των μαθητών στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου..

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει κανονικά και στην ώρα τους τα σχολεία, με αυξημένο αριθμό τεστ στους μαθητές -self test και όχι rapid test- αλλά και προσαρμογή των πρωτοκόλλων ειδικά για την περίπτωση κρούσματος σε σχολική αίθουσα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ημέρας από τον Θάνο Πλεύρη και τη Νίκη Κεραμέως. Μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, δε, θα «κλειδώσει» και το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο λειτουργίας.

Το βάρος θα δοθεί στην αύξηση των ελέγχων των μαθητών, ενώ θα αλλάξει και το πρωτόκολλο που θα ακολουθείται σε περίπτωση κρούσματος σε ένα τμήμα.

Οι δύο αλλαγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται:

  • οι μαθητές να κάνουν τρία self tests – την Κυριακή, την Τρίτη και την Πέμπτη.
  • όλοι οι συμμαθητές στο τμήμα του μαθητή που νόσησε να κάνουν rapid test. Τώρα κάνουν μόνο οι ανεμβολίαστοι και οι εμβολιασμένοι self test

Αλλαγές ίσως υπάρξουν και στο πρωτόκολλο του 50%+1 για να κλείσει ένα σχολικό τμήμα, μολονότι η συζήτηση για αυτό το θέμα παραμένει ανοιχτή. Πληροφορίες θέλουν αυτό το ποσοστό να μειώνεται στο 30% ή 40%, βάσει του οποίου θα αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία του τμήματος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ