Νέα
  • ΓΔ: 1384.15 +0.22%
  • Τζίρος: 40,52 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στο Σύνταγμα για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου / Πηγή: Intime
Επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου / Πηγή: Intime

Δύο μέρες πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σημειώθηκαν επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της αστυνομίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 άτομα άπλωσαν πανό στην πλατεία Συντάγματος, για να τιμήσουν τον αδικοχαμένο 15χρονο, και ορισμένοι εξ αυτών πέταξαν τρικάκια. Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης καταδίωξαν τους συγκεντρωμένους που μπήκαν στο σταθμό του μετρό. Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές. 

Από την ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη γίνει γνωστό ότι στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, τίθενται σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα με απαγόρευση συναθροίσεων, παρόμοια με αυτών στην επέτειο του Πολυτεχνείου.  

Οι πολίτες ωστόσο, είναι φανερό πως δεν πτοούνται, καθώς πάνω από 600 έχουν υπογράψει κάλεσμα για την εκδήλωση την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου. Φαίνεται πως άνθρωποι όλων των επαγγελμάτων (δημοσιογράφοι, δικηγόροι, ακτιβιστές, συλλογικότητες, φοιτητές, αγρότες, εκπαιδευτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, γιατροί, κ.λπ) θα συσπειρωθούν για τιμήσουν τον άδικο χαμό του Γρηγορόπουλου. «Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί. Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση. Για να παραμείνουμε άνθρωποι».  

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ