Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Αλ. Βατόπουλος: Δύσκολη και με ρίσκο η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων - Θα αξιολογείται καθημερινά

Μειώνεται η ύλη στις Πανελλήνιες
Μειώνεται η ύλη στις Πανελλήνιες / Πηγή: Intime

«Στοίχημα» χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Υπήρχε ισχυρή θέληση από όλους να ανοίξουν τα σχολεία. Είναι μια δύσκολη απόφαση, ένα στοίχημα, έχει ρίσκο, που όμως πρέπει να το πάρουμε και η κατάσταση θα αξιολογείται σχεδόν καθημερινά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς γιατί η Επιτροπή διατήρησε το πρωτόκολλο για το κλείσιμο των τμημάτων με 50%+1 των κρουσμάτων, ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή δεν ασχολήθηκε καθόλου με το συγκεκριμένο ζήτημα και ότι ήταν κυβερνητική απόφαση.

Σχολιάζοντας τα σενάρια για επανεξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, επισήμανε ότι «η συμπεριφορά του ιού μπορεί να χαρακτηριστεί ως χαοτική, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις. Υπάρχει το γενικό μοντέλο που λέει ότι εξελισσόμενος ο ιός επικρατούν πιο μεταδοτικές παραλλαγές κι ενδεχομένως λιγότερο παθογόνες. Ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν προβλέψεις.

Πάντως, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε αισιόδοξο το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει ανοσία έναντι στη βαριά νόσο, ωστόσο δεδομένης της μεταδοτικότητας της Όμικρον συνέστησε στους πολίτες να προστατεύσουν τον εαυτό τους με τον εμβολιασμό, τη μάσκα, την αποφυγή συγχρωτισμού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ