Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Επίδομα θέρμανσης - πολυκατοικίες: Ποιος ο ρόλος του διαχειριστή

Επίδομα θέρμανσης
Πηγή:Intime

Λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myΘέρμανση για το επίδομα θέρμανσης. Oι δικαιούχοι θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένα βήματα στην πλατφόρμα MyΘέρμανση προκειμένου να λάβουν το επίδομα που κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ.

Επίδομα θέρμανσης δικαιούνται και τα νοικοκυριά που διαμένουν σε πολυκατοικίες εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Στην περίπτωση των πολυκατοικιών οι διαχειριστές είναι αυτοί που ανοίγουν την «πόρτα» του επιδόματος θέρμανσης στον ιδιοκτήτη ή ενοικιαστή των διαμερισμάτων.

Εάν στην πολυκατοικία υπάρχει κοινός καυστήρας ο διαχειριστής μπαίνοντας στην πλατφόρμα θα πρέπει να εισάγει στην Εφαρμογή Διαχείρισης Χιλιοστών Θέρμανσης Πολυκατοικίας:

  • τα στοιχεία των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας 
  • τα χιλιοστά συμμετοχής κάθε ενός από αυτά στις δαπάνες θέρμανσης

Αλλαγές στα παραπάνω στοιχεία μπορεί να πραγματοποιήσει μόνο πριν ενεργοποιήσει τη δυνατότητα πληρωμής. Είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν τα χιλιοστά συμμετοχής σε δαπάνες θέρμανσης για όλα τα διαμερίσματα μιας πολυκατοικίας για να δημιουργηθεί η συνολική εικόνα της και το άθροισμα των χιλιοστών θα πρέπει να είναι 1.000 ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί και η δυνατότητα πληρωμής.

ΑΦΜ πολυκατοικίας

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης όπου τα στοιχεία ΑΦΜ και αριθμός κοινόχρηστης παροχής ρεύματος θα πρέπει να ταυτίζονται με αυτά τα οποία έχουν εισαχθεί στη Διαχείριση Χιλιοστών Θέρμανσης. Σε περίπτωση που έχει εκδοθεί ΑΦΜ για την πολυκατοικία και θέλετε τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου θέρμανσης να εκδίδονται σε αυτόν, θα πρέπει να ορίσετε τον ΑΦΜ πολυκατοικίας στα προφίλ.

Όταν δεν υπάρχει διαχειριστής

Εάν δεν υπάρχει διαχειριστής στην πολυκατοικία, θα πρέπει να συμφωνηθεί με όλους τους ενοίκους ποιος θα αναλάβει ρόλο διαχειριστή ώστε να δημιουργήσει το προφίλ της πολυκατοικίας με τα διαμερίσματα στην εφαρμογή του επιδόματος θέρμανσης.

Όταν κάθε διαμέρισμα έχει δικό του καυστήρα

Στην περίπτωση πολυκατοικιών, όπου κάθε διαμέρισμα έχει δικό του καυστήρα, θα πρέπει να υποβληθούν χωριστές αιτήσεις από τον καθένα ξεχωριστά με διαφορετικά παραστατικά αγοράς. Ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης, τα στοιχεία του ΑΦΜ και του αριθμού παροχής ρεύματος πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό αγοράς πετρελαίου θέρμανσης και αντίστοιχα στην αίτηση κάθε δικαιούχου.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ