Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γκ. Μαγιορκίνης: Κανένα τεστ δεν μπορεί να αποκλείσει 100% ότι κάποιος νοσεί

Ο επίκουρος καθηγητή επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο επίκουρος καθηγητή επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τα εργαστηριακά τεστ, πρέπει να πούμε πως κανένα τεστ δεν μπορεί να αποκλείσει 100% πως κάποιος νοσεί ανέφερε μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοιού στην Ελλάδα στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης 

Ακόμη και το μοριακό τεστ μάλιστα, εξήγησε πως δύναται να μην μπορεί να διαγνώσει ένα μικρό ποσοστό ασθενών, είτε γιατί ο ιός δεν ανιχνεύεται στην μύτη είτε γιατί δεν έχει πολλαπλασιαστεί τόσο που να φτάνει σε ανιχνεύσιμα επίπεδα.

Ανιχνεύουν πάντως τον ιό στη μολυσματική του μορφή, μορφή στην οποία και όταν βρίσκεται ο ιός, μεταδίδεται.

Αν κάποιος βγαίνει αρνητικός στα τεστ, είναι σχεδόν απίθανο να μεταδώσει τον ιό, τόνισε ο κος Γκίκας Μαγιορκίνης συνοψίζοντας πως το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι να εντοπίζονται τα πιο μολυσματικά άτομα

Είχαμε αύξηση 21% στις διαγνώσεις και μείωση 7% στους θανάτους. Η διασπορά είναι μαζική, αν και ελαφρώς μειωμένη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην Ελλάδα ο συνολικός αριθμός διαγνώσεων την τελευταία εβδομάδα έδειξε βελτίωση 20%, αν και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 10% και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ κατά 5%.

«Βλέπουμε επιτάχυνση 30% στα εξιτήρια λόγω της Όμικρον» είπε.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ