Νέα
  • ΓΔ: 1392.53 +0.82%
  • Τζίρος: 60,75 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Πως θα κάνουμε Απόκριες και Πάσχα - Οι εκτιμήσεις των ειδικών

Πηγή: Ευρωκίνηση

Παραμένουν σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, σε μια περίοδο που έχει σχεδόν επικρατήσει καθολικά η μετάλλαξη Ομικρον με ένα μικρό ποσοστό των νέων ημερήσιων μολύνσεων να αφορά την παραλλαγή Δέλτα του ιού.

«Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι ακόμα πολλές. Η μετάλλαξη Δέλτα δεν έχει φύγει τελείως. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα κρούσματα είναι πολλές χιλιάδες», δήλωσε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, αποκάλυψε νωρίτερα σε συνέντευξή του πως η επικράτηση της Όμικρον αγγίζει το 95%, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει περισσότερη διασπορά.

Ο ίδιος εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως διαφαίνεται μια ύφεση και στις επόμενες 2-3 εβδομάδες, στα τέλη Ιανουαρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα έχουμε μια σοβαρή αποκλιμάκωση.

Στην ίδια εκτίμηση προχώρησε και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία μιλώντας στον ίδιο σταθμό ανέφερε πως η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων «θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου».

Πως θα κάνουμε Απόκριες και Πάσχα

Αναφορικά με το στάδιο με το οποίο θα βρίσκεται η υγειονομική κρίση τις Απόκριες και το Πάσχα, στοιχείο που θα κρίνει και τα μέτρα που θα ισχύσουν τις δύο αυτές περιόδους, η ίδια προέβλεψε πως οι συνθήκες θα επιτρέψουν να κάνουμε κανονικά Πάσχα φέτος στα χωριά, αλλά τις Απόκριες θα χρειάζεται να φοράμε ακόμα μάσκες.

Από την πλευρά της, η Μίνα Γκάγκα ήταν πιο συγκρατημένη στις προβλέψεις της τονίζοντας πως αν η κατάσταση δεν επιδεινωθεί τώρα, το Πάσχα θα είμαστε καλά.

Πάντως και οι τρεις ειδικοί σε θέματα της πανδημίας του κορονοϊού, απηύθηναν έκκληση για επίσπευση των εμβολιασμών καθώς όπως επισημαίνουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ