Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κορονοϊός: Ποιος παράγοντας αυξάνει την θνητότητα στις ΜΕΘ

Πηγή: Ευρωκίνηση

«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», δήλωσε στο Open ο διευθυντής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, τοποθετούμενος για το θέμα των θανάτων.

Όπως εξήγησε, ένα 15% των ασθενών χάνει τη ζωή του. Αυτό είναι αποτέλεσμα τριών παραγόντων: της Δέλτα, της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης και της αδυναμίας του συστήματος Υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

«Χάνονται άδικα ζωές, γιατί η νόσος αυτή μπορούσε, πρώτον, να προβλεφθεί και εμείς να είχαμε καλύτερη οργάνωση στο ΕΣΥ».

«Έχουμε αυξήσει τις κλίνες, δυστυχώς, δεν έχουμε το προσωπικό να στελεχώνει τις ΜΕΘ. Οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης. Η θνητότητα αυξάνει με το λειψό προσωπικό στα νοσοκομεία».

Ο καθηγητής συνέχισε λέγοντας ότι στα νοσοκομεία το 50% είναι Δέλτα και το άλλο 50% Όμικρον. Εξήγησε ότι δεν βλέπουμε ακόμα το «αποτύπωμα» της νέας μεταδοτικής μετάλλαξης.

«Αν δύο χρόνια μετά την έλευση της πανδημίας και της τραγωδίας που βιώνουμε, δεν μπορούμε να οργανώσουμε το ΕΣΥ, τι περιμένετε; να μειωθούν οι νεκροί;», δήλωσε μιλώντας για κωλυσιεργία στους διορισμούς γιατρών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ