Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μ. Παγώνη: Η νέα μετάλλαξη είναι πιο επιθετική από την Ομικρον

Μάσκα για τον κορονοϊό / Πηγή: Intime
Μάσκα για τον κορονοϊό / Πηγή: Intime

«Η νέα μετάλλαξη είναι πιο επιθετική από την Ομικρον», δήλωσε σε συνέντευξή της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, για την νέα παραλλαγή του κορονοϊού που εντοπίζστηκε σε χώρες της βόρειας Ευρώπης. 

Μιλώντας στο MEGA, η κ. Παγώνη τόνισε ότι «δεν χρειάζεται πανικός. Ξεκίνησε με πέντε έξι περιστατικά στη Νορβηγία, στη Σουηδία και την Δανία, και μετά έφτασαν τα 60 περίπου περιστατικά. Είναι περίπου σαν την Όμικρον, λίγο πιο επιθετική. Θα την δούμε, θα την μελετήσει το ινστιτούτο. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα».

«Λέμε “εμβολιαστείτε όλοι” για να ηρεμήσουμε με αυτή την ιστορία. Ξέρουμε ότι υπάρχει ο ιός, ξέρουμε ότι θα τον έχουμε εδώ, θα τον αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε φοβισμένοι κάθε μέρα και να πανικοβαλλόμαστε», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε πως διαφωνεί με την απόφαση σχετικά με την πενθήμερη καραντίνα, καθώς όπως σημείωσε «κανείς δεν είναι σε θέση ακόμα και την 6η μέρα να δουλέψει», και τόνισε πως η ΕΙΝΑΠ έχει εκφράσει πως είναι κάθετη σε αυτή την απόφαση.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση

Αναφερόμενη στο άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού για την τέταρτη δόση εμβολιασμού για τους ανοσοκατεσταλμένους,  η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως για τη συγκεκριμένη κατηγορία τα αντισώματα μειώνονται γρήγορα και θα πρέπει να εμβολιαστούν και να προστατευτούν.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τρίτη δόση θα δώσει ασφάλεια και στην Όμικρον και στην νέα μετάλλαξη. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος γιατί πρέπει να εμβολιαστεί», είπε. «Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν τα νοσήματα αυτά έχουν και τις θεραπείες τους. Σκεφτείτε τους ανθρώπους αυτούς, έχουμε την Όμικρον και την Δέλτα, οι άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό»., κατέληξε. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ