Νέα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε ποιες περιοχές θα είναι αύριο κλειστά τα σχολεία – Πώς θα γίνουν τα μαθήματα

χιονιάς
Φωτογραφία αρχείου - Eurokinissi

Πυκνές χιονοπτώσεις και πολικό ψύχος φέρνει το κύμα κακοκαιρίας Ελπίδα στη χώρα μας. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας ανακοινώθηκε ήδη ότι θα υπάρχουν κλειστά σχολεία τη Δευτέρα, ενώ σήμερα θα ληφθεί απόφαση για τα σχολεία στην Αττική.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλη «μάλλον θα παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία την Δευτέρα και ίσως κλείσουν συνολικά ή κατά τόπους την Τρίτη, ανάλογα με την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου».

Η σχετική απόφαση υπογράμμισε, «αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα, μετά την σύσκεψη που θα επακολουθήσει με τους συναρμόδιους φορείς για την επανεκτίμηση των δεδομένων».

Πάντως, όταν αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων για έκτακτους λόγους, όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, θα γίνεται τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες, τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρου Κόπτση.


      Ολόκληρη η ανακοίνωση:

      «Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

      Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης».

Εύβοια

Ο ένας μετά τον άλλον οι δήμοι στην Εύβοια αποφασίζουν το κλείσιμο των σχολείων, προληπτικά, μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη έτσι ώστε να περάσει το κύμα κακοκαιρίας το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς θα πλήξει την περιοχή.

Ήδη, ο δήμος Ερέτριας αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων μέχρι την Τετάρτη όπως επίσης και ο δήμος Καρύστου αλλά και ο δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας ‘Αννας ενώ δεν αποκλείεται παρόμοιες αποφάσεις να έχουμε και σε άλλες περιοχές στους υπόλοιπους δήμους της Στερεάς Ελλάδας κυρίως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Κυκλάδες

Ανακοίνωση για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης, με την οποία έκανε γνωστό ότι λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, της χιονόπτωσης, του παγετού και της επικράτησης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για δύο μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Λειβαδάρα και κατόπιν σχετικής εισήγησης του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου αναστέλλεται η -με φυσική παρουσία μαθητών- λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων του Δήμου, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Οι εν λόγω καιρικές συνθήκες πρόκειται να δυσχεράνουν τόσο τη μετακίνηση των μαθητών όσο και την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της διασποράς του COVID-19 στα σχολεία (π.χ. αερισμός αιθουσών, προαυλισμός).

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» που πλήττει τα νησιά.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, λειτουργία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Κλείνουν τα σχολεία και στην Κρήτη

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, λόγω της χιονόπτωσης και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, καθώς οι δήμοι του νησιού, ο ένας μετά τον άλλο ανακοινώνουν το κλείσιμο των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Με απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας κλειστά θα είναι αύριο τα σχολεία στον Δήμο Ηρακλείου. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφασίζει την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία του Δήμου για τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19. H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση».

Από το γραφείο του  Αντιπεριφερειάρχη Χανίων ανακοινώθηκε ότι όλες οι σχολικές μονάδες  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.  Η απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν το προσεχές διήμερο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Η χιονόπτωση έχει αρχίσει από το πρωί σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Χανίων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που ήδη επικρατούν συνιστούν απειλή για τις μετακινήσεις μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών προς και από τις σχολικές μονάδες ενώ καθιστούν αδύνατη την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας. Σε περίπτωση ανάγκης παράτασης του μέτρου θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Λόγω της χιονόπτωσης και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται στις Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, του Δήμου Γόρτυνας και λαμβάνοντας υπόψη την πρόγνωση της ΕΜΥ για τα επόμενα 24ωρα, όλα τα σχολεία (Βρεφικός, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στις παραπάνω Δημοτικές Ενότητες θα παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25/1.

Στις Δ.Ε. Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε περίπτωση, ωστόσο, που τα έντονα καιρικά φαινόμενα επεκταθούν και σε αυτές τις Δημοτικές Ενότητες και αν προκύψουν προβλήματα σχετικά με την λειτουργία των σχολείων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και στον Δήμο Φαιστού. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «τόσο οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Φαιστού, όσο και Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, προκειμένου να προστατευθούν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και προσωπικό».

Επίσης σύμφωνα με το cretalive.gr, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.  Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία τη Δευτέρα και στον Άγιο Νικόλαο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ