Νέα
  • ΓΔ: 1381.07 +1.13%
  • Τζίρος: 104,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία: Χιονοστιβάδα τα προβλήματα στην Αττική - Tαλαιπωρία, ευθύνες και οργή

Πηγή: Eurokinissi

Σε χιονοστιβάδα εξελίσσονται τα προβλήματα που προκαλεί η ισχυρή χιονόπτωση που συνεχίζεται στην Αττική, με την οργή χιλιάδων κατοίκων να ξεχειλίζει για την αδυναμία για μια ακόμα φορά της κρατικής μηχανής να παρέμβει αποτελεσματικά.

Τα προβλήματα είναι τεράστια σε πάρα πολλές περιοχές, με το χάος που έχει προκληθεί από το πρωί στην Αττική Οδό να δίνει τον τόνο και να αναδεικνύει το μέγεθος της ταλαιπωρίας. Η οργή και η απόγνωση ξεχειλίζουν με τις μαρτυρίες οδηγών να αναφέρουν ότι είναι εγκλωβισμένοι επί πολλές ώρες και χωρίς να έχει ομαλοποιηθεί ακόμα -όσο κάτι τέτοιο γίνεται- η κατάσταση.

Με ουσιαστικά κλειστή την Αττική Οδό, με κλειστή την Κατεχάκη και σοβαρά προβλήματα σε όλους τους μεγάλους οδικούς άξονες και λεωφορεία και τρόλεϊ να αποσύρονται από το μεσημέρι, η Αττική κυριολεκτικά είναι στο έλεος της κακοκαιρίας, ενώ οι διακοπές ρεύματος συμπληρώνουν τη δύσκολη κατάσταση, ενώ οι προβλέψεις των μετεωρολόγων μόνο καθησυχαστικές δεν είναι.

Συγκλονίζουν από το πρωί οι μαρτυρίες του δημοσιογράφου Ακη Παυλόπουλου, ο οποίος από το πρωί είναι εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό, με τους υπόλοιπους επιβάτες γύρω του να βγάζουν κραυγή αγωνίας, με μία γυναίκα να φωνάζει χαρακτηριστικά πριν λίγο πως «είμαστε 7 ώρες χωρίς νερό!».

Εκτακτο σχέδιο απεγκλωβισμού

Σε εφαρμογή τίθεται σε λίγη ώρα επιχειρησιακό σχέδιο από την Πυροσβεστική και τον Στρατό για τον απεγκλωβισμό των πολιτών που έχουν κολλήσει λόγω της κακοκαιρίας εδώ και πολλές ώρες στην Αττική Οδό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, το σχέδιο προβλέπει απομάκρυνση από 6 σημεία μόνο των ανθρώπων. Τα αυτοκίνητα προβλέπεται να μείνουν εκεί. 

Διακοπή της κυκλοφορίας στην Αθηνών – Λαμίας

Διακόπηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της λεωφόρου Αθηνών.

Πηγή: Eurokinissi

Εισαγγελική παρέμβαση για την Αττική Οδό

Tην παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε ο εγκλωβισμός οδηγών στην Αττική Οδό. Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν  ευθύνες για το αδίκημα  της παρακώλυσης συγκοινωνιών.


Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, σε έκτακτη ενημέρωση, αφού ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες τόνισε ότι για την όλη κατάσταση που επικρατεί ευθύνεται η Αττική Οδός και αποκάλυψε ότι θα προτείνει στον πρωθυπουργό να αναζητηθούν ευθύνες.

Γενική αργία αύριο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Γενική αργία κηρύσσει η κυβέρνηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα», που πλήττει από το πρωί της Δευτέρας ολόκληρη τη χώρα. 

Το ενδεχόμενο αυτό άλλωστε είχε αφήσει ανοιχτό το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι ι αποφάσεις της κυβέρνησης λαμβάνονται με γνώμονα την εξέλιξη του φαινομένου της κακοκαιρίας.

Στις 8 θα γίνει επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας Χρήστο Στυλιανίδη για τις λεπτομέρειες.

Διακοπές ρεύματος

Σε τμήματα των περιοχών Ραφήνας, Ν. Βουτζά, Μάτι και Νέα Μάκρη καθώς και σε τμήματα της Κηφισιάς, Ν. Ηρακλείου και Ψυχικού και Γραμματικού, Διονύσου, Μαραθώνα, Κάτω Σουλίου, Ν.Φιλαδέλφειας, Βριλησσίων και Χαλανδρίου εντοπίζονται αυτήν την ώρα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης στην Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών σε οικισμούς στην περιοχή των Ψαχνών και στην Κάρυστο.

Παράλληλα ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση βλάβης και σε γραμμή που ηλεκτροδοτεί τα περίχωρα της πόλης της Κω.

Σημειώνεται ότι όσοι πολίτες αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 800 400 4000 (εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών) μπορούν να επικοινωνούν με το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ στο 11500 και 211 1900 500.

Πηγή: Eurokinissi

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ