Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

«Ελπίς»: Συνεχίζονται τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση - 70 υποσταθμοί ακόμη χωρίς τάση

Τεχνικος ΔΕΗ
Πηγή: Ευρωκίνηση

«Χθες είχαμε 1.045 υποσταθμούς εκτός τάσης, σήμερα έχουμε περίπου 65 – 70 υποσταθμούς εκτός τάσης», τόνισε σε συνέντευξή του ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, δηλώνοντας πως «θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια να αποκατασταθεί το πρόβλημα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Μανιάτης ανέφερε πως «έχουμε καταφέρει να αποκαταστήσουμε την μέση τάση σε πάνω από το 90% των προβλημάτων», ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να καλούν στο 11500 αν εξακολουθούν να έχουν βλάβη στην ηλεκτροδότηση».

Σαράντα ετών τα δίκτυα ηλεκτροδότησης

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί σε κάθε κακοκαιρία βιώνουμε τα ίδια προβλήματα με διακοπές ηλεκτροδότησης σε μεγάλα αστικά κέντρα, ο κ. Μανιάτης επισήμανε ότι αυτό οφείλετε στην έλλειψη επενδύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

«Η χώρα μας εδώ και δώδεκα χρόνια περνά οικονομική κρίση. Τα δίκτυα είναι πάνω από σαράντα χρονών και δεν έχουν πέσει χρήματα σε αυτά. Για να μην έχουμε προβλήματα θα πρέπει σε κάποια σημεία να υπάρξει υπογειοποίηση των γραμμών. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να βελτιώσουμε τα υπάρχοντα δίκτυα ηλεκτροδότησης γιατί η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Πρέπει να δούμε, επίσης, και το ανθρώπινο δυναμικό που είναι ηλικίας 50 – 55 χρονών για να μην χαθεί η τεχνογνωσία που υπάρχει», σημείωσε.

Τέλος, σχετικά με το πώς γίνεται η προτεραιοποίηση των βλαβών, ανέφερε ότι αφού κοπεί το ρεύμα στην περιοχή πρέπει να δοθεί πρώτα μεσαία τάση και για να γίνει αυτό απαιτείται χρόνος.

Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται ακόμα προβλήματα

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ υπάρχουν ακόμη 8 γραμμές στην Αττική που η βλάβη δεν έχει αποκατασταθεί, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική.

Οι περιοχές με τις περισσότερες βλάβες ήταν Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Γραμματικό, Καλέντζι, Βουτσά, Λαύριο, Κάτω Σούλι, Μαραθώνας, Καλύβια και Κερατέα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ