Νέα
  • ΓΔ: 1454.98 +1.36%
  • Τζίρος: 141,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττική Οδός: Εντός 20 ημερών το πόρισμα για το μπάχαλο - Πώς θα δοθεί η αποζημίωση των €2000

Πηγή: Ευρωκίνηση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με εκπροσώπους της Αττικής Οδού.  Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καταβολή του ποσού των 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο στην Αττική Οδό, έτσι όπως ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ζητήθηκαν η άμεση καταβολή του ποσού σε όσους το δικαιούνται, καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας καταβολής.

Η εταιρεία επανέλαβε τη δέσμευσή της για την καταβολή του ποσού, ενώ συμφώνησε τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσει στο υπουργείο τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα γίνει η καταβολή.

Παράλληλα, από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, επισημάνθηκε στην εταιρεία ότι μετά την απόφαση του υπουργού Κ. Καραμανλή για  συγκρότηση της Επιτροπής του νόμου 4663/2020 (για τη διερεύνηση των ευθυνών από το «κλείσιμο» της κυκλοφορίας στην Αττική οδό), θα πρέπει να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που θα ζητηθούν έτσι ώστε να υποβληθεί το πόρισμα εντός 20 ημερών.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν επί τάπητος ήταν και ποιος είναι ο δικαιούχος της αποζημίωσης καθώς πέρα από ιδιοκτήτες οχημάτων, ανάμεσα στους εγκλωβισμένους υπήρξαν επιβάτες ταξί, οδηγοί μισθωμένων οχημάτων, φορτηγών και οδηγούς εταιρικών οχημάτων.

Η βάση για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ είναι η για πρώτη φορά ενεργοποίηση του νόμου 4663/2020  ο οποίος προβλέπει σχετικές αποζημιώσεις. Το θέμα αφορά 2.500 οχήματα και περίπου 4.500 άτομα. 

Τέλος, θα πρέπει να διευκρινιστεί πως το ποσό αυτό δεν αναιρεί το δικαίωμα όσων εγκλωβίστηκαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και να διεκδικήσουν επιπλέον αποζημιώσεις.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ