Νέα
  • ΓΔ: 1423.67 +0.43%
  • Τζίρος: 31,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Ποια σχολεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Δευτέρα

Φλώρινα: Κλειστά τα σχολεία λόγω χιονόπτωσεις
Πηγή: Eurokinissi

Ανοιχτά θα είναι αύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, πλην κάποιων εξαιρέσεων σε περιοχές που υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας. Η απόφαση ελήφθη από τον περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν διαβούλευσης με τους δημάρχους.

Ειδικότερα:

  1. Τα σχολεία στον Δήμο Αγ. Παρασκευής θα ανοίξουν στις 9 π.μ ενώ κλειστό θα παραμείνει μόνο το Λύκειο Μελισσίων καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, που προκλήθηκαν από τις καταλήψεις.
  2. -Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής τα σχολεία θα είναι ανοικτά με εξαίρεση αυτά που βρίσκονται στο Δήμο Βιλίων και στη Δημοτική Ενότητα Ερυθρών, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά καθώς υπάρχουν ακόμα δυσκολίες προσβασιμότητας για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, εξαιτίας του παγετού.
  3. -Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής όλα τα σχολεία θα είναι ανοικτά , με εξαίρεση τα 2 δημοτικά σχολεία Ανατολής (Ν. Μάκρη και Γραμματικό), τα οποία θα ανοίξουν μετά τις 10 π.μ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Μαραθώνα, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί κάποιες εργασίες καθαρισμού από σπασμένα δένδρα στο προαύλιο χώρο των σχολείων.

Η απόφαση να παραμείνουν κλειστά κάποια σχολεία ελήφθη με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα σε κάποιες περιοχές της Αττικής, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και θα ενημερώσουν άμεσα τους ενδιαφερόμενους.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά : «Στόχος μας είναι να ξαναγυρίσουν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους σε συνθήκες ωστόσο απόλυτης ασφάλειας.

Στις περιοχές που ακόμα υπάρχουν προβλήματα κατόπιν και σχετικών εισηγήσεων των οικείων Δημάρχων κάποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς η προάσπιση της ασφάλειας παιδιών και εκπαιδευτικών, είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα».  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ