Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Τελεσίγραφο Πλεύρη: Εκτός ΕΣΥ όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν έως 31 Μαρίου

«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 31 Μάρτιου δεν θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στο σύστημα υγείας», προιδοποίησε σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως «αν η εισήγηση μου γίνει δεκτή, δηλαδή να θεωρείται τυπικό προσόν ο εμβολιασμός, αυτομάτως δεν τίθεται θέμα απόλυσης, θέτει ο ίδιος εαυτόν εκτός ΕΣΥ» εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης


«Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί (δεν έχουν κάνει τις δυο δόσεις ) παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μάρτιου, και μέχρι τότε θα υπάρξει συνολική ρύθμιση αν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός περάν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στο νομό καμιά πρόβλεψη ούτε είναι στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, για όσους έχουν κάνει τις δύο δόσεις. 

«Το βασικό στοιχείο του εμβολιασμού είναι να έχεις ολοκληρώσει τον εμβολιασμό σου (πρώτη και δεύτερη δόση). Ο νόμος λέει ότι αν δεν έχεις κάνει την πρώτη και τη δεύτερη δόση μπαίνεις σε αναστολή και δεν έχει αλλάξει» σημείωσε. «Θα μείνουν σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου και θα γίνει συνολική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα και αν θα γίνει υποχρεωτικός σε μόνιμη βάση ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς», είπε. 

Τι είπε για τα μέτρα

Όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας, «τα μέτρα θα είναι πλέον στα απαραίτητα, δεδομένου ότι η νέα μετάλλαξη (Όμικρον) δεν είναι ανησυχητική μετάλλαξη, δεν είναι απλό κρυολόγημα, αλλά επειδή η νοσηρότητά της έχει αλλά χαρακτηριστικά, πιο ήπια από τη Δέλτα, και κυρίως, η μεταδοτικότητα της είναι σε τέτοιο βαθμό, που ό,τι μέτρα και να πάρεις είναι αρκετά δύσκολο να περιορίσεις τη μετάδοση και δεδομένου ότι υπάρχει πια υψηλή εμβολιαστική κάλυψη και η Ελλάδα είναι πια στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, η κατεύθυνση είναι η αποκλιμάκωση των μέτρων».

«Η μάσκα και η τηλεργασία δεν περιορίζουν την κοινωνική ζωή, αυτά που έχουν παραμείνει ουσιαστικά είναι το κομμάτι των γηπέδων, που σιγά σιγά επανεξετάζουμε, και η όρθια διασκέδαση. Αυτά τα μέτρα θα επαναξιολογούνται εβδομάδα την εβδομάδα από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων», εξήγησε. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ