Νέα
  • ΓΔ: 820.31 +0.44%
  • Τζίρος: 15,17 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η ΕΑΒ παρέδωσε το πρώτο εργοσύνολο του προγράμματος συμπαραγωγής F-16

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) ανακοίνωσε ότι το πρώτο εργοσύνολο του πίσω μέρους της ατράκτου (aft fuselage) του αεροσκάφους F-16, παραδόθηκε σήμερα στην Lockheed Martin, στο πλαίσιο του προγράμματος συμπαραγωγής F-16. 

Το εργοσύνολο αυτό, προστίθεται στην ανακοίνωση, κατασκευάζεται από την ΕΑΒ, που είναι μοναδικός υποκατασκευαστής και τροφοδοτεί ολόκληρη την τελική γραμμή παραγωγής του αεροσκάφους στις εγκαταστάσεις της Lockheed στο Greenville, στη Νότια Καρολίνα των HΠΑ.

Η ΕΑΒ τονίζει ότι το συγκεκριμένο εργοσύνολο συνιστά το μεγαλύτερο εργοσύνολο της ατράκτου του μαχητικού αεροσκάφους, αλλά και ένα από τα πλέον πολύπλοκα της δομής του, σε ό,τι αφορά τις τάσεις που δέχεται. Και αυτό διότι φιλοξενεί το κύριο μέρος του κινητήρα, αλλά και το σύστημα αεροδυναμικής πέδησης. 

Από την πλευρά της, η Lockheed Martin, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έδωσε τα συγχαρητήριά της στην ΕΑΒ για την ανοδική πορεία του προγράμματος σε σχέση με τις παραδόσεις. Eυχαρίστησε δε, ιδιαίτερα το προσωπικό, για τη συνεργασία, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή του στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος, τηρώντας απόλυτα τα ιδιαίτερα στενά χρονοδιαγράμματα. 

Η ΕΑΒ χαρακτηρίζει την υλοποίηση «σημαντικό επίτευγμα στην προσπάθεια για την επιτυχημένη εξέλιξη του προγράμματος».

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα συνεχίσουν να εργάζονται απο κοινού αποτελεσματικά, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ