Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛΙΔΕΚ: Οι κατάλογοι χρηματοδότησης και οι υποτροφίες για υποψήφιους/ες διδάκτορες

Υποτροφίες - Πανεπιστήμια
Πηγή: Eurokinissi

Με την έκδοση των καταλόγων των προς χρηματοδότηση αιτήσεων ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης στο πλαίσιο της 3ης προκήρυξης υποτροφιών για υποψήφιους/ες διδάκτορες από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ).

Συνολικά, 310 αιτήσεις από όλες τις επιστημονικές περιοχές θα λάβουν χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την επιτυχία των προηγούμενων προκηρύξεων, το ΕΛΙΔΕΚ, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, είχε προχωρήσει στη δημοσίευση της 4ης προκήρυξης υποτροφιών για υποψήφιους/ες διδάκτορες, συνεχίζοντας έτσι τη ενίσχυση της ελεύθερης έρευνας και των νέων ερευνητών της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στόχος της προκήρυξης είναι η υποστήριξη υποψήφιων διδακτόρων στη διεξαγωγή υψηλού επιπέδου έρευνας.

Στα πλαίσια αυτής, το ΕΛΙΔΕΚ χρηματοδοτεί υποτροφίες, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηρίξει υποψήφιους διδάκτορες στην εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) στην Ελλάδα.

Ημερομηνία έναρξης των υποβολών ορίστηκε η 1η Μαρτίου 2022 και μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση μέσω της διαδικτυακής πύλης ΕΛΙΔΕΚ (https://hfri.grnet.gr/).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ