Νέα
  • ΓΔ: 1422.35 +0.33%
  • Τζίρος: 108,35 εκ €
Δείκτες / Μετοχές
Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Κορονοϊός - εμβόλια: Συμφωνία της ΕΕ με τη Valneva για αγορά 60 εκατ. δόσεων

Η αμερικανική FDA ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού
Εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 | Πηγή: AP Images

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε διερευνητικές συζητήσεις με τη φαρμακευτική εταιρεία Valneva με σκοπό την αγορά πιθανού εμβολίου της κατά της COVID-19. H προβλεπόμενη σύμβαση με τη Valneva θα έδινε τη δυνατότητα αγοράς 30 εκατ. δόσεων για τις χώρες της ΕΕ, οι οποίες θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά επιπλέον 30 εκατ. δόσεις. 

H σημερινή οριστικοποίηση των διερευνητικών συζητήσεων με τη φαρμακευτική εταιρεία προστίθεται στο σύνολο των εμβολίων που θα παραχθούν στην Ευρώπη, περιλαμβανομένων των συμβάσεων που έχουν ήδη υπογραφεί με τις AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac, and Moderna και τις διερευνητικές συζητήσεις που έχουν ολοκληρωθεί με τη Novavax.

Σε ανακοίνωσή της, η Κομισιόν σημειώνει ότι το διαφοροποιημένο σύνολο εμβολίων θα διασφαλίσει ότι η Ευρώπη είναι καλά προετοιμασμένη για τους εμβολιασμούς, μόλις τα εμβόλια αποδειχθούν ότι είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, όπως έχει γίνει ήδη με τα εμβόλια των BioNTech/Pfizer και της Moderna, τα οποία εγκρίθηκαν πρόσφατα από την ΕΕ. «Τα κράτη-μέλη μπορούν να δωρίζουν εμβόλια σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ή να τα επανακατεθύνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνει η Κομισιόν. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ