Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Βορίδης: Στην επόμενη δεκαετία το 80% των σημερινών θέσεων εργασίας θα έχουν αντικατασταθεί

Μάκης Βορίδης
Πηγή: Eurokinissi

Ισχυρός αγωγός των μεταρρυθμίσεων μπορεί να χαρακτηριστεί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, τονίζοντας ωστόσο πως «όταν μιλάμε για μεταρρύθμιση, θα πρέπει να εννοούμε μεταρρύθμιση μετρημένη, μελετημένη, σοβαρή, ώριμη, συγκροτημένη, λειτουργική».

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στη δίτομη Ετήσια Έκδοση «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση», έκτασης 800 σελίδων, που ολοκλήρωσε πρόσφατα η εταιρεία Teamworks, ο υπουργός εξηγεί ότι βασικός παράγοντας επιτυχίας μία επιτυχημένης υλοποίησης είναι η δυνατότητα να καταστεί κατανοητό το περιεχόμενο αλλά και η στόχευση των σχετικών πρωτοβουλιών σε δύο κατευθύνσεις.

Αρχικά στους δημοσίους υπαλλήλους που είναι αυτοί που θα κληθούν να μετουσιώσουν σε πράξη, τα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας. Δεύτερον, στους πολίτες και στην κοινωνία καθώς το σύνολο των πολιτικών που υλοποιείται πρέπει να αποβλέπει πρωταρχικά στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και της εμπειρίας του από την αλληλεπίδρασή του με το δημόσιο.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Μάκης Βορίδης απαριθμεί τις ψηφιακές παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση την ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που αφορά στο «Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου», γνωστή και ως «Απογραφή». «Επιπροσθέτως, ενσωματώνονται στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης σε κρίσιμες ηλεκτρονικές εφαρμογές που διαχειριζόμαστε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ένα ευρύ φάσμα επαρκώς προσδιορισμένων προβλημάτων, υπό την προϋπόθεση του κατάλληλου σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της ολοκλήρωσης και της παρακολούθησης για την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων για την άσκηση των πολιτικών μας», εξηγεί ο κ. Βορίδης.

Στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σχεδιάζεται η δημιουργία ενός στρατηγικού εργαλείου προγραμματισμού ανθρώπινου δυναμικού με όρους τεχνητής νοημοσύνης. Όπως αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, πρόκειται για μία νέα προσέγγιση στον προγραμματισμό του ανθρώπινου δυναμικού, η οποία συνδέεται άμεσα με τους στρατηγικούς στόχους του κάθε φορέα της Δημόσιας Διοίκησης και παρέχεται στους φορείς συνολική πληροφόρηση προκειμένου να διασφαλίζεται η αποτελεσματική χρήση των πόρων, η άμεση ανταπόκριση στις ανάγκες της κοινωνίας, η διαφάνεια και η λογοδοσία.

Για τον υπουργό Εσωτερικών, βασικό συστατικό στοιχείο των δράσεων και των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών για τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου, αποτελεί η αξιοποίηση και κεφαλαιοποίηση των ωφελειών που προκύπτουν από τη χρήση των νέων τεχνολογιών. «Με την ολοκλήρωση όλων των παρεμβάσεων θα επιτύχουμε να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό τοπίο και να αλλάξουμε την εικόνα που έχουν αυτή τη στιγμή οι πολίτες για τη δημόσια διοίκηση» δηλώνει ο κ. Μάκης Βορίδης.

Προβλέπει δε, ότι στην επόμενη δεκαετία το 80% των σημερινών θέσεων εργασίας θα έχουν αντικατασταθεί με άλλες και υπογραμμίζει την αναγκαιότητα η Δημόσια Διοίκηση να προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα προκειμένου να μη γίνει «βαρίδι» στην ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ