Νέα
  • ΓΔ: 1476.12 -0.54%
  • Τζίρος: 103,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: «Κληρώνει» για τη μερική άρση των μέτρων - Τι θα ισχύσει τις Απόκριες

Πηγή: Ευρωκίνηση

«Tα μέτρα και οι περιορισμοί κατά της πανδημίας του κορονοϊού που έχουμε είναι πολύ λίγοι, αλλά ενοχλητικοί», δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως «μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι μπαίνουμε σε αποκλιμάκωση» ενώ ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα προχωρήσουν στην Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου σε μερική άρση «ώστε να απαλείψουμε τα μέτρα τελείως όταν οι συνθήκες μας το επιτρέψουν».

Τι θα ισχύσει τις Απόκριες

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο «η πανδημία όσο βρίσκεται υπό έλεγχο μας επιτρέπει να κάνουμε θετικά βήματα, αλλά αν βρεθεί ανεξέλεγκτη θα μας δημιουργήσει προβλήματα».

Πρόσθεσε ότι είναι εμφανές ότι μπαίνουμε σε μια καθοδική πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. «Είναι καλό που έχει επικρατήσει η Όμικρον έναντι της Δέλτα, πράγμα που δεν συνέβη τον Ιανουάριο».

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να μιλήσει για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 επισημαίνοντας ότι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά.

 

Μιλώντας για τις Απόκριες και το τι θα ισχύσει ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι οι επιστήμονες φοβούνται αναζωπύρωση της διασποράς γιατί «έχουμε μαζικά γεγονότα, με αδυναμία ελέγχου σε πολλά σημεία της πατρίδας μας και με πολλές μετακινήσεις. Ενδεχομένως, μία άσκοπη απόφαση θα μπορούσε να αναστρέψει την πορεία που μετά από πολύ χρόνο και κόπο ακολουθούμε».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ