Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 19.750 ευρώ και καταστροφή 4.292 προϊόντων «μαϊμού»

παρεμπόριο
Πηγή: InTime

Πρόστιμα συνολικού ύψους 19.750 ευρώ και καταστροφή 4.292 απομιμητικών ειδών απέφεραν οι έλεγχοι, των τελευταίων ημερών, της Διυπηρεασιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς σε ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα που εδρεύουν στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις 14 Φεβρουαρίου, έως και σήμερα, η ΔΙΜΕΑ πραγματοποίησε ελέγχους σε ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα που εδρεύουν στην Αττική.

Στελέχη της διεύθυνσης Διαχείρισης Δεδομένων, Στατιστικής Επεξεργασίας και Εποπτείας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, εντόπισαν, κατάσχεσαν και κατέστρεψαν (σε ανακύκλωση) 4.292 απομιμητικά είδη ένδυσης, τσάντες, πορτοφόλια, εσώρουχα, αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, αθλητικές εμφανίσεις ομάδων και αξεσουάρ κ.α.

Στις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 19.750 ευρώ, ενώ άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων από την Εθνική Επιτροπή Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με εντολή της ΔΙΜΕΑ, κατ' εφαρμογή της νομοθεσίας.

Όπως αναφέρουν στελέχη της ΔΙΜΕΑ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ